NavMenu

Agencija za energetiku dopunila pravila o promeni snabdevača strujom i gasom

Izvor: eKapija Utorak, 14.02.2017. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Parezanović)
Savet Agencije za energetiku Republike Srbije (AERS) doneo je 10. februara 2017. godine Odluku o izmenama i dopunama Pravila o promeni snabdevača, kojom su dodatno precizirane postojeće odredbe, radi obezbeđivanja njihove pravilne primene i usklađivanja sa Zakonom u pogledu trajanja postupka promene snabdevača.

Kako je navedeno, ovom odlukom se briše obaveza ispitivanja blagovremenosti zahteva, čime se omogućava vođenje postupka i kada kupac propusti da podnese zahtev najkasnije 21 dan pre dana u kome prestaje snabdevanje.

Takođe se utvrđuje i obaveza trenutnog snabdevača električnom energijom ili prirodnim gasom da obrazloži prigovor, čime se kupcu omogućava da promeni snabdevača i kada je trenutni snabdevač podneo prigovor u propisanom roku od tri radna dana, ali je propustio da navede razloge zbog kojih osporava pravo kupca da promeni snabdevača.


AERS navodi da odluka o izmena i dopunama pravila propisuje i pojednostavljenu sadržinu zahteva kupca za promenu snabdevača, tako da zahtev više ne sadrži tehno-energetske podatke o mestu primopredaje, što bi trebalo da doprinese efikasnijem sprovođenju postupka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.