NavMenu

Odbor za finansije usvojio plan Fiskalnog saveta za 2017. godinu - Budžet oko 39 miliona dinara

Izvor: Tanjug Utorak, 14.02.2017. 10:50
Komentari
Podeli
(Foto: wrangler/shutterstock.com)
Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Skupštine Srbije dao je danas saglasnost na Predlog finansijskog i kadrovskog plana Fiskalnog saveta za ovu godinu.

Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković kazao je da je predlog budžeta tog tela za 2017. oko 39 miliona dinara, što je isti iznos kao i prošle godine.

On je naglasio da je taj iznos projektovanog budžeta neophodan za osnovne funkcije rada Fiskalnog saveta i da će najveći deo biti utrošen na zarade zaposlenih.

Vučković je dodao i da, prema sistematizaciji, Fiskalni savet ima 17 zaposlenih, a da je u radu tog tela ukupno angažovano 13 lica.

- Smatramo da je ovaj broj zaposlenih optimalan i da bi manji broj ljudi koji rade ugrozio osnovne funkcije Fiskalnog saveta. Ova nezavisna institucija mora da ima odgovarajuće službe i da nađe svoje mesto u budžetu Srbije - rekao je Vučković.

Prema njegovim rečima, u poređenju sa drugima, Fiskalni savet pripada manjim institucijama i po broju zaposlenih i po vrednosti novca kojom opterećuje državni budžet.

Vučković je dodao da ove godine ističe šestogodišnji mandat predsednika i članova Fiskalnog saveta i da je sada na relevantnim institucijama da pokrenu proces izbora novog saziva tog nezavisnog tela.


Skupština Srbije izabrala je marta 2011. godine Pavla Petrovića za predsednika Fiskalnog saveta, a za članove tog tela Vladimira Vučkovića i Nikolu Altiparmakov.

Predstavnici Srpske radikalne stranke nisu glasali za Predlog finansijskog i kadrovskog plana Fiskalnog saveta za 2017, navodeći da je nepotrebno postojanje tog tela, jer su njihova primanja koja su 160 hiljada i 200 hiljada dinara previsoka, a mišljenja im se uglavnom poklapaju i slažu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.