NavMenu

Objavljena prodaja fabrike Banini u Kikindi - Početna cena proizvođača konditora 1,86 milijardi dinara

Izvor: eKapija Utorak, 14.02.2017. 09:27
Komentari
Podeli
(Foto: Vinogradov Illya/shutterstock.com)
Fabrika konditorskih proizvoda Banini traži kupca. Stečajni upravnik oglasio je prodaju Baninija, kao pravnog lica, a zainteresovani će se nadmetati 21. marta 2017. u Kikindi.

Najvažnija imovina Baninija su industrijski kompleksi 1 i 2 sa proizvodnim pogonima, poslovni prostori, stan u Kikindi, poljoprivredno zemljište, motorna vozila...

Pripadajuća oprema koja se nalazi industrijskom kompleksu Banini 1 podeljena je u tri linije - slani program, štapići i vafl. U industrijskom kompleksu Banini 2 pripadajuća oprema podeljena je u pet linija - tvrdi keks i puter keks, sendvič keks (robne marke Noblice i Toto), čajno pecivo (robne marke Domaćica i Greta), industrijski kolači, proizvodnja keksa sa čokoladom.

Početna cena je 1.859.888.947 dinara, a depozit za kupovinu stečajnog dužnika je 743.955.579 dinara.

Depozit za učešće u javnom nadmetanju može se uplatiti najkasnije 16. marta, a samo nadmetanje biće orgaznizovano 21. marta u 10 časova u Kikindi.


Mediji su ranije pisali da je za kupovinu zaintersovana Jaffa iz Crvenke.

Podsetimo, Privredni sud u Zrenjaninu je odlučio da se fabrika proda, jer je na zahtev Societe Generale banke u stečaju od aprila prošle godine. Ova banka je tražila da se pokrene stečaj kako bi u tom postupku naplatila svoja potraživanja od oko 15 mil EUR, jer drugačije nije mogla da vrati pozajmljeni novac.


Problemi ove fabrike počeli su 2010. godine kada se Banini zadužio kod banaka radi izgradnje novog pogona na Teremijskom drumu. Ubrzo su počele da stižu visoke rate kredita koje su se konstantno uvećavale, pa je fabrika sve više zapadala u dugove koji su je doveli i do stečaja.

Račun fabrike od kraja prošle godine je u blokadi za iznos od 258 miliona dinara, a vlasnici i rukovodioci Radojko Stanić i Branko Malenčić istovremeno su osumnjičeni za zloupotrebu položaja, jer su oštetili firmu i državni budžet.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.