Izvor: Beta | Ponedeljak, 13.02.2017.| 18:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za privrednike i preduzetnike 34 državna programa podrške - 18 milijardi dinara pomoći tokom 2017. godine

Država će kroz 34 programa u 2017. godini podržati preduzetnike i privrednike sa ukupno 18 milijardi dinara, izjavio je danas (13. februar 2017) u Kruševcu državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

On je, na sednici Odbora Skupštine Srbije za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, rekao i da će time početi Deceniju preduzetništva.

Stevanović je izrazio očekivanje da će kruševaka preduzeća, Fabrika maziva i Trayal korporacija, u kojima se sprovode unapred pripremljeni planovi reorganizacije, nakon toga biti zdrava preduzeća koja će država ponuditi na prodaju.

On je naveo i da je pred resornim ministarstvom da reši pitanje Industrije mašina i komponenata 14. oktobar, koja je iz stečaja već četiri puta nuđena na prodaju kao celina, ali interesenata nije bilo.

Prema njegovim rečima, čeka se odluku o promeni metoda prodaje, odnosno o slobodnoj pogodbi.

- Imamo zainteresovanog kupca, koji je ranije pominjan, razgovaramo, tražimo čvrste garancije o razvoju fabrike. Sa takvim rešenjem onda treba da se saglasi Odbor poverilaca - objasnio je Stevanović.

Kao pozitivan primer u Rasinskom okrugu, on je naveo trsteničku Prvu petoletku, koja proteklih godinu dana radi i plaća radnike i obaveze, odnosno, kako je naveo, u koju država više "ne baca novac".

Skupštinski Odbor za privredu je razmatrao mogućnosti za unapređenje investicionog i poslovnog ambijenta i korišćenje sredstava namenjenih za podsticaj razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Članovi Odbora su bili jednoglasni da od privrednika iz lokalnih sredina treba da čuju o konkretnim problemima, zakonskim nejasnoćama, nedostacima, o tome šta ih muči...

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.