NavMenu

Kompanija "DHL International Beograd" tuži firmu "Beogradski maraton"

Izvor: eKapija Sreda, 23.04.2008. 14:57
Komentari
Podeli

Kompanija "DHL International Beograd" je saopštila da će podneti tužbu protiv firme "Beogradski maraton" zbog grube povrede poslovnog ugleda, sa zahtevom za naknadu materijalne štete.

Povod za tužbu, navodi DHL, je saopštenje za javnost firme "Beogradski maraton", koje su preneli domaći mediji, u kome su iznete neosnovane optužbe o odgovornosti kompanije DHL, a u vezi sa transportom takmičarskih brojeva.

Ne želeći da na bilo koji način ugrozi samu manifestaciju, DHL je u petak, 18. aprila 2008. godine, poslao zvanični dopis generalnom direktoru firme "Beogradski maraton" Dejanu Nikoliću. U dopisu je ponuđena mogućnost javnog izvinjenja DHL u svim medijima koji su interpretirali njihovo saopštenje, a u roku od tri dana od prijema pomenutog dopisa, navedeno je u saopštenju.

Kako do traženog izvinjenja nije došlo, DHL je prinuđen da, kao oštećena strana, zbog velike štete nanete svojoj reputaciji pokrene tužbu protiv firme "Beogradski maraton".

DHL je po molbi za preuzimanje pošiljke u inostranstvu postupao u skladu sa svojim operativnim procedurama i Uslovima poslovanja, o čemu postoji i pisana dokumentacija, tako da je veoma jednostavno utvrditi da su navodi firme "Beogradski maraton" tendenciozni i netačni. DHL želi da obavesti javnost da je u čitav postupak ušao sa željom da pomogne i da je preduzeo izuzetne napore da pošiljku preuzme u željenom roku, o čemu je naručilac na vreme obavešten.

Tagovi:
Dejan Nikolić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.