NavMenu

RŽD završio rekonstrukciju pruge između Pančeva i Beograda - Ukupna vrednost radova oko 90 mil USD

Izvor: Tanjug Subota, 11.02.2017. 11:25
Komentari
Podeli
(Foto: Franz Pfluegl/shutterstock.com)
Kompanija RŽD International je i zvanično završila projekat rekonstrukcije pruge Beograd - Pančevo i potpisala završni zapisnik o prijemu objekta na toj deonici čija je gradnja finansirana ruskim kreditom.

Rezultat rekonstrukcije pruge Beograd - Pančevo je povećanje brzine saobraćanja vozova sa 30-50 kilometara na čas na 120 km na čas, a povećan je i kapacitet i bezbednost saobraćaja, saopštio je RŽD.

Ukupna vrednost realizacije projekta iznosi oko 90 mil USD.

Konačni zapisnik o prijemu objekta potpisali su predstavnici RŽD i Infrastrukture železnice Srbije, čime je ta kompanija ruskih železnica u potpunosti ispunila obaveze u vezi sa rekonstrukcijom pruge, u skladu sa Aneksom br. 1 Ugovor o realizaciji ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica koji ukupno vredan 800 mil USD.

Na pruzi Beograd - Pančevo je počeo da teče i trogodišnji garantni period.

Radovi na deonici su počeli krajem marta 2014. godine i obuhvatili su rekonstrukciju 16 km postojećeg koloseka, izgradnju i elektrifikaciju novog drugog koloseka, izgradnju dve stanice i dva stajališta, mosta preko reke Tamiš dužine 242 metra, kao i malih železničkih mostova.

Osim toga, na zahtev investitora RŽD International je sprovela dodatne radove na potpunoj zameni dva natputnjaka sa montažom novih metalnih raspona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.