Izvor: eKapija | Petak, 10.02.2017.| 15:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Regionalni forum komunikacionih lidera Izazov 2017 u Beogradu 1. i 2. marta

Personalizacija sadržaja (26%), real-time marketing (24%), mobilni marketing (23%), kao i online komunikacija (21%) i video marketing (20%), ključni su trendovi koji su obeležili 2016. godinu, rezultat je istraživanja koje je sproveo portal Marketing mreža, u saradnji sa agencijom MASMI Beograd.

O ključnim trendovima u struci za 2017. godinu biće više reči na trećem regionalnom Forumu komunikacionih lidera – Izazov 2017, koji će biti održan 1. i 2. marta u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica. Tokom trajanja foruma, svoje studije slučaja agencijama predstaviće i kompanije Heineken Srbija, Mercator S, Vip Mobile, Eurobank, Carnex, IKEA Srbija, AVON, Sberbank, Delhaize Serbia, Vojvođanska banka, Lufthansa Srbija i mnoge druge.

- Kao najveće izazove struke i dalje vidimo razumevanje načina na koji potrošač percipira brend u vremenu digitalne komunikacije i kako se odlučuje da kupi proizvod - smatra Jasna Dugalić, Account Director u agenciji Direct Media, dok Biljana Bobić Subin, menadžer za korporativne poslove u kompaniji Heineken Srbija, kaže da je od ključne važnosti dosledno se držati principa "walk the talk", što znači da naša dela budu u skladu sa onim za šta se zalažemo i o čemu komuniciramo.

Jovana Milićević, Corporate Communications Expert u kompaniji Vip Mobile, navela je da je ono što se godinama pominjalo kao izazov - integrisani pristup komunikaciji, sada stvarnost i samo je pitanje koliko ga dosledno primenjujemo. Za Lejlu Dautović Čaić, direktorku marketinga Strateškog poslovnog područja Kafa u Atlantic Grupi, najveći izazovi su ograničeni prostor za rast i relativna zasićenost tržišta.

Nevena Martinović, menadžer za odnose s javnošću u kompaniji Confluence Property Management, smatra da je neophodno što pre shvatiti da se promene dešavaju munjevitom brzinom i da su tehnološke inovacije otišle dalje od onoga što običan čovek može da procesuira.

- I&F McCann Grupa od svog osnivanja, već 20 godina, podržava događaje na kojima se razmenjuju mišljenja i stavovi između samih agencija, kao i agencija i klijenata. Forum Izazov je odlična prilika za tako nešto, njegovo održavanje podiže svest u javnosti o značaju i sveukupnom doprinosu naše industrije i za kratko vreme postao je neizostavna stavka u agendi svih nas koji radimo u kreativnoj industriji - rekla je Marija Vićić, Communications Director u I&F McCann Grupi.

Više informacija o forumu Izazov 2017 i program pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.