Izvor: eKapija | Petak, 10.02.2017.| 11:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

BASF pripaja kompaniju Rolic

(Foto: Nonwarit/shutterstock.co)
Kompanija BASF saopštila je danas da je pripojila Rolic, stručnjaka za osvetljenje na naprednim LCD i OLED ekranima, sa sedištem u švajcarskom Alšvilu. Dogovor obe firme je da neće govoriti o finansijskim detaljima transakcije, navedeno je u saopštenju BASF-a.

Transakcija obuhvata filijale kompanije Rolic u Alšvilu, ali i one u Ajndhovenu u Holandiji i Šangaju u Kini. Regulatorna odobrenja nisu neophodna, navodi se u saopštenju.

Rolic je inovativna i savremena kompanija koja posluje širom sveta. Njenih 110 visokostručnih zaposlenih unapređuje i prodaje gotova rešenja i funkcionalne folije za ekrane i zaštitu od falsifikovanja, kao i nepropusne materijale i folije.

- Rolic je tržišni i tehnološki lider kada su u pitanju materijali za fotoporavnanje. Proizvođači panela koriste tehnologije kompanije Rolic kako bi izašli u susret potrebama krajnjih potrošača koji tragaju za proizvodima sa optimalnim kvalitetom slike visokog kontrasta i kvaliteta, ali i vrlo niskom potrošnjom energije - navedeno je u saopštenju.

- Ovo pripajanje je korak dalje u strategiji kompanije BASF da ostvaruje dugoročne veze u industriji elektronskih uređaja - izjavio je Markus Kramer, predsednik sektora Disperzija i pigmenata kompanije BASF.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.