NavMenu

York Global Finance Offshore zainteresovan za Tuš - Hedž fond demantuje povezanost sa Miodragom Kostićem

Izvor: seebiz.eu Utorak, 07.02.2017. 14:40
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Hedž fond York Global Finance Offshore postao je kupac potraživanja prezaduženih slovenačkih kompanija - Save, DZS i Istrabenz.

Predsednik Upravnog odbora Alpen Investa i osnivač Elemental Capital Partnersa Savas Lisas, koji u Sloveniji zastupa ovaj hedž fond, kaže da su se na slovenačko tržište uključili na vreme.

- U Savi smo uspeli da povežemo sve deoničare. Naš plan restrukturiranja bio je sličan državnom i uspeli smo da postignemo dogovor o saradnji sa Slovenačkim državnim holdingom i Kapitalskim društvom. Plan restrukturiranja je u toku i predviđa mogućnost dalje konsolidacije turističkog sektora u Sloveniji - rekao je Lisas.

York je nedavno kupio i potraživanja prema DZS-u, a potvrđuje i interes za potraživanja prema Tušu.

- Ako će cena biti primerena, za Tuš ćemo biti itekako zainteresovani - potvrdio je Lisas, ali je demantovao saradnju sa srpskim biznismenom Miodragom Kostićem, o čemu se u medijima već mesecima naveliko spekulisalo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.