NavMenu

Bolje i jeftinije grejanje u Malom Zvorniku - Počele pripreme za izgradnju toplane na drvnu biomasu

Izvor: eKapija Utorak, 07.02.2017. 10:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alf Ribeiro/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Mali Zvornik počela je rad na pripremi dokumentacije za izgradnju toplane na biomasu. Prvi koraci u realizaciji ovog kapitalnog projekta biće rešavanje imovinsko-pravnih odnosa katastarske parcele buduće lokacije toplane, izrada idejnog projektnog rešenja, te izdavanje lokacijskih uslova za izgradnju objekta, piše malizvornik.info.

Plan početnih aktivnosti za izgradnju toplane utvrđen je krajem januara u Malom Zvorniku na zajedničkom sastanku predstavnika opštine i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije, na kojem su razmatrane mogućnosti za izgradnju toplane na biomasu.

Sastanku su prisustvovali stručni saradnici republičke Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Đorđe Vuković, Radoje Kremzer i Siniša Đerić, predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, direktor lokalnog Javnog komunalnog preduzeća Drina Dragan Čikarić, te glavni inženjer toplane Zoran Stanković, piše malizvornik.info.

Kapacitet toplane trebalo bi da iznosi oko 2,4 MW. Dogovoreno je da njen osnovni energent bude drvna sečka, te da za rezervni toplotni izvor i vršna opterećenja bude predviđen kotao na lož ulje (ekstra lako lož ulje) ili gasni kotao.

Zaključeno je da će izgradnja toplane u Malom Zvorniku najverovatnije biti finansirana sredstvima Nemačke razvojne banke (KfW), što, kako je rečeno, zavisi od investicione vrednosti projekta, piše malizvornik.info.

Postojeća kotlarnica u Malom Zvorniku je stara i odavno ne zadovoljava potrebe korisnika u tom mestu, zbog čega je izgradnja toplane prioritetni posao koji će građanima omogućiti kvalitetniju i jeftiniju uslugu grejanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.10.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Dunavski koridor i brza pruga Beograd-Budimpešta biće kompletno završeni do kraja 2025. godine, najavljuje ministar

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić bio je gost Jutra na Blic i najavio da će saobraćajnica Požarevac - Veliko Gradište - Golubac kompletno biti završena do kraja 2025. godine. Kako je istakao gostujući na Blic televiziji, to će potpuno promeniti način života ljudi u tom kraju, doprineti razvoju turizma i obezbediti dodatne investicije. - Do kraja sledeće godine biće potrebano pola sata od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.