Izvor: eKapija | Ponedeljak, 21.04.2008.| 09:57

Potpisan ugovor o projektovanju nove ambulante u Kaluđerici

Predstavnici Grada Beograda i Saobraćajnog instituta CIP potpisali su u subotu (19. april 2008. godine) ugovor o projektovanju nove ambulante u Kaluđerici. Buduća ambulanta u ovom gročanskom naselju biće izgrađena na mestu sadašnje ambulante i imaće oko 2.600 m2 i sve neophodne zdravstvene službe. CIP će projektovanje završiti tokom ove godine, a građevinski radovi trebalo bi da počnu na proleće 2009. godine.

Potpisivanju ovog ugovora prisustvovali su i Tomica Milosavljević, ministar zdravlja u Vladi Srbije i Vladan Šubarević, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo.


Vladan Šubarević je naglasio da će potpisani ugovor sigurno biti realizovan. On je objasnio da će postojeća ambulanta u Kaluđerici u potpunosti biti srušena i da će na njenom mestu biti izgrađen moderan objekat.

– Dok gradnja bude trajala bićemo primorani da izmestimo zdravstvena odeljenja. Ordinacija za odrasle biće preseljena u obližnju mesnu zajednicu, dok će se deca lečiti u prilagođenim prostorijama osnovne škole "Aleksa Šantić". Stomatologija će biti preseljena u ambulantu u Vinči. Naša iskustva govore da gradnja ambulante poput ove u Kaluđerici ne bi trebalo da traje duže od 18 meseci, pa molimo žitelje Kaluđerice za strpljenje – rekao je Šubarević, dodajući da se u Kaluđerici trenutno leči oko 16.000 pacijenata.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.