Izvor: Blic | Ponedeljak, 21.04.2008.| 09:00

Kanadska brvnara od kedrovine - hit eksponat na Sajmu građevinarstva

Beogradski sajam

Na Sajmu građevinarstva u Beogradu najveću pažnju, i ujedno najveći broj posetilaca, privukla je "kanadska kuća", izgrađena od crvenog kedra, koja je praktično neuništiva. Brvnaru od crvenog kedra videli su gotovo svi posetioci Sajma, ne samo zbog toga što se nalazila na ulazu već, pre svega, zbog njenog izuzetnog izgleda i svojstava.

Kanadski ambasador Robert MekDugal nije krio zadovoljstvo što u "kanadskoj kući" oseća miris kedra, jer ga on podseća na rodni kraj u Kanadi - Britansku Kolumbiju.

Imajući u vidu vrednost ponude, koja je prvi put ovde predstavljena, predstavnici kompanije "Spagos" Dean Pavlović i Rado Savić nagoveštavaju nameru da posluju ne samo na srpskom već i na širem, pre svega regionalnom tržištu. Govoreći, takođe, u ime kanadskih kompanija koje zastupaju, oni ističu da je reč o ekskluzivnim proizvodima po kojima je Kanada, naročito kada je reč o brvnari, poslovično poznata. Oni, takođe, posebno naglašavaju da su trupci za brvnaru ručno obrađeni, što ionako uzornom ekološkom proizvodu daje dodatnu "ekskluzivnu vrednost".

- Pošto bi se brvnare ovde montirale i servisirale, to je još jedna prilika za saradnju s drvnom industrijom Srbije. Tim pre što su Kanađani zainteresovani i za druge vidove saradnje, kao što je uvoz bukove drvene građe iz Srbije - kaže Dean Pavlović.

Kanadski privrednici najavljuju i posao za srpske firme, tako što bi ih uključili ne samo u montiranje brvnara već i u povezivanje sa uvođenjem kolektora za napajanje sunčevom energijom, čime bi njihove ionako značajne ekološke prednosti bile još značajnije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.