Izvor: eKapija | Petak, 03.02.2017.| 09:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Proglašeni pobednici akcije Najbolje iz Srbije 2016 - Nagrađene 22 domaće kompanije u 25 kategorija

Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelili su priznanja najuspešnijim domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj ceremoniji akcije Najbolje iz Srbije 2016.

Na svečanosti u Novom Sadu nagrade su uručene predstavnicima 22 domaće kompanije u 25 kategorija.

Nagrada Najbolje iz Srbije u kategoriji robni brend za robu svakodnevne potrošnje dodeljena je Bambi Plazmi, u kategoriji pića kompaniji Nectar, dok je u kategoriji hemije nagrada pripala kompaniji Henkel Srbija za Merix.

Kao najbolji proizvod za kuću nagrađen je Smederevac, proizvođača Milan Blagojević iz Smedereva. Extreme Intimo nagrađen je u kategoriji odeća, tekstil i obuća, a u kategoriji proizvodna dobra i poslovne usluge nagrađena je kompanija NIS Petrol iz Novog Sada.

Premia kompanije Delhaize proglašena je najboljom trgovinskom robnom markom. BioPanon, organsko juneće meso, nagrađeno je za najbolje uvođenje novog brenda. Kao najbolji strani robni brend koji se proizvodi u Srbiji, nagrađeno je Gorenje, a najbolji lokalni – Maruška. Leskovački domaći ajvar nagrađen je kao najbolji brend sa zaštićenim geografskim poreklom.

Za najbolje korporativne brendove u kategoriji roba svakodnevne potrošnje priznanja su otišla kompaniji Sunoko, za hranu za piće nagrađen je Nectar, a u kategoriji hemija, kozmetika, farmaceutski i ostali proizvodi nagrađen je niški Philip Morris Operations.

Kompanija Alfa Plam iz Vranja osvojila je priznanje u kategoriji proizvodi za kuću i trajna potrošna dobra, a za odeću Luna iz Požarevca. U kategoriji proizvodna dobra i poslovne usluge, priznanje je dodeljeno kompaniji NIS, a kao najbolje uslužno preduzeće nagrađen je Aerodrom Nikola Tesla.

U kategoriji mala i srednja uslužna preduzeća, nagrađena je opšta bolnica BelMedic, a za najuspešnije uvođenje startap preduzeća – nagrađen je Kabinet iz Sopota.

Najbolji izvoznici su Alfa Plam iz Vranja u kategoriji velikih i Mikroelektronika iz Beograda u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Najbolja turistička manifestacija je Drinska regata, a Kopaonik biznis forum je dobio priznanje za najbolju privrednu manifestaciju. Žiri je ove godine dodelio i specijalnu nagradu preduzeću Vega IT Sourcing, koje je u ovoj godini, godini preduzetništva, ostvarilo veoma zapažene poslovne rezultate.

Kao i prethodnih godina, Ministarstvo trgovine u saradnji sa najvećim trgovinskim lancima, za dobitnike prestižne nagrade Najbolje iz Srbije organizovaće poseban kutak, "top korner", u okviru kog će u marketima biti izloženi nagrađeni brendovi - Plazma, Bakina tajna, Najlepše želje, Smoki, Eurocrem, Bananica, Polimark kečap, Galeb, Nectar family, Zdravo sokovi, Merix i Bohor.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.