NavMenu

Proglašeni pobednici akcije Najbolje iz Srbije 2016 - Nagrađene 22 domaće kompanije u 25 kategorija

Izvor: eKapija Petak, 03.02.2017. 09:50
Komentari
Podeli
Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelili su priznanja najuspešnijim domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj ceremoniji akcije Najbolje iz Srbije 2016.

Na svečanosti u Novom Sadu nagrade su uručene predstavnicima 22 domaće kompanije u 25 kategorija.

Nagrada Najbolje iz Srbije u kategoriji robni brend za robu svakodnevne potrošnje dodeljena je Bambi Plazmi, u kategoriji pića kompaniji Nectar, dok je u kategoriji hemije nagrada pripala kompaniji Henkel Srbija za Merix.

Kao najbolji proizvod za kuću nagrađen je Smederevac, proizvođača Milan Blagojević iz Smedereva. Extreme Intimo nagrađen je u kategoriji odeća, tekstil i obuća, a u kategoriji proizvodna dobra i poslovne usluge nagrađena je kompanija NIS Petrol iz Novog Sada.

Premia kompanije Delhaize proglašena je najboljom trgovinskom robnom markom. BioPanon, organsko juneće meso, nagrađeno je za najbolje uvođenje novog brenda. Kao najbolji strani robni brend koji se proizvodi u Srbiji, nagrađeno je Gorenje, a najbolji lokalni – Maruška. Leskovački domaći ajvar nagrađen je kao najbolji brend sa zaštićenim geografskim poreklom.

Za najbolje korporativne brendove u kategoriji roba svakodnevne potrošnje priznanja su otišla kompaniji Sunoko, za hranu za piće nagrađen je Nectar, a u kategoriji hemija, kozmetika, farmaceutski i ostali proizvodi nagrađen je niški Philip Morris Operations.

Kompanija Alfa Plam iz Vranja osvojila je priznanje u kategoriji proizvodi za kuću i trajna potrošna dobra, a za odeću Luna iz Požarevca. U kategoriji proizvodna dobra i poslovne usluge, priznanje je dodeljeno kompaniji NIS, a kao najbolje uslužno preduzeće nagrađen je Aerodrom Nikola Tesla.

U kategoriji mala i srednja uslužna preduzeća, nagrađena je opšta bolnica BelMedic, a za najuspešnije uvođenje startap preduzeća – nagrađen je Kabinet iz Sopota.

Najbolji izvoznici su Alfa Plam iz Vranja u kategoriji velikih i Mikroelektronika iz Beograda u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

Najbolja turistička manifestacija je Drinska regata, a Kopaonik biznis forum je dobio priznanje za najbolju privrednu manifestaciju. Žiri je ove godine dodelio i specijalnu nagradu preduzeću Vega IT Sourcing, koje je u ovoj godini, godini preduzetništva, ostvarilo veoma zapažene poslovne rezultate.

Kao i prethodnih godina, Ministarstvo trgovine u saradnji sa najvećim trgovinskim lancima, za dobitnike prestižne nagrade Najbolje iz Srbije organizovaće poseban kutak, "top korner", u okviru kog će u marketima biti izloženi nagrađeni brendovi - Plazma, Bakina tajna, Najlepše želje, Smoki, Eurocrem, Bananica, Polimark kečap, Galeb, Nectar family, Zdravo sokovi, Merix i Bohor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.