Izvor: Danas | Petak, 03.02.2017.| 12:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potvrđen bankrot Jugoremedije - Sledi prodaja stečajne mase zrenjaninske kompanije

(Foto: EM Karuna/shutterstock.com)
Žalba Odbora poverilaca Jugoremedije je odbijena, a Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Privrednog suda Zrenjanin, kojim je proglašen bankrot.

Odluka je stigla u ovdašnji Privredni sud, odakle treba stečajnom upravniku da se naloži oglašavanje procene fabrike u stečaju i dalje postupanje do konačnog oglašavanja prodaje. Kako se može nezvanično čuti, rešenje tek treba da bude dostavljeno Odboru poverilaca.

- Nismo još ništa napismeno dobili, premda smo načuli da rešenje nije najpovoljnije. Samo je važno da se nađe kupac - ocenjuje Vladimir Pecikoza, predsednik Odbora poverilaca Jugoremedije a.d. u stečaju.

Naredni korak koji nadgleda Privredni sud, a sprovodi stečajni upravnik uz saglasnost Odbora poverilaca, jeste oglašavanje za prikupljanje ponuda za procenu vrednosti Jugoremedije.

- Stečajna masa Jugoremedije će se prodavati kao pravno lice, sa licencama i svime što ovoj fabrici pripada. Tek kada se završi procena vrednosti, oglasiće se prodaja - objasnio je nedavno stečajni upravnik Radovan Savić.

Ukoliko procena vrednosti fabrike bude gotova u naredna dva meseca, ovog proleća može se očekivati oglašavanja njene prodaje. Stečaj u Jugoremediji uveden je decembra 2012. godine a okončan novembra 2016, kada nakon mnogobrojnih pokušaja nije usvojen plan reorganizacije, jer je većinski poverilac Heta Real Estate odustala od pokušaja da reorganizuje fabriku i pokrene proizvodnju. Proglašenjem bankrota pristupa se prodaji imovine i namirenju dugovanja.

S obzirom na to da je fabrika radila u zakupu do 1. novembra 2016, očekivanja malih akcionara su da će bar završiti u rukama farmaceuta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.