NavMenu

Beograd kupuje 30 novih autobusa od Ikarbusa - Uskoro rekonstrukcija nekoliko ulica, slede gondola i tunel ispod centra grada

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.02.2017. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)
Grad Beograd će nabaviti 30 novih autobusa za javni gradski prevoz od kompanije Ikarbus, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali, a prenosi Beoinfo.

– Prošle godine Grad Beograd je kupio 55 novih autobusa, od kojih je pet elektroautobusa, a ostatak su solo autobusi. Ove godine nabavićemo još 30 zglobnih autobusa kako bi GSP unapredio svoju uslugu - rekao je Mali.

On je rekao i da se radi na mogućnostima za rekonstrukciju čeških tramvaja i dodao da se nada se da ćemo za nekoliko meseci imati odgovarajuće rešenje.

- Uz rekonstrukciju Trga Slavija, Bulevara oslobođenja, Ruzveltove i drugih ulica, očekuju nas i radovi na rekonstrukciji Kraljice Marije, Ruzveltove i Cara Dušana do 25. maja. Ti radovi biće obavljeni naredne godine, a u okviru njih biće postavljene nove tramvajske šine, što će omogućiti da i španski tramvaji mogu da koriste trase po celom gradu – istakao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je najavio da će do kraja godine početi izgradnja gondole koja će povezivati Kalemegdan sa parkom na Ušću, kao i da će uskoro građanima biti predstavljen projekat uređenja tog parka. Uz to, u narednih deset dana biće objavljen i tender za rekonstrukciju Starog savskog mosta.

(Foto: mariait/shutterstock.com)
Govoreći o pretvaranju centra grada u pešačku zonu, gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je prvi veliki projekat koji će to omogućiti tunel između Save i Dunava, koji će počinjati kod sadašnje autobuske stanice, a izlaziti kod Pančevačkog mosta.

– Tunel bi trebalo da smanji broj automobila u centru grada za skoro 14%. Takođe, radimo na tome da se centar grada pretvori u pešačku zonu od Zelenog venca, Ulice braće Jugovića, Pariske, uključujući i Kosančićev venac, a imamo plan da tu uradimo nekoliko garaža. U narednih nekoliko meseci nadogradnjom garaže Obilićev venac dobiće se skoro novih 250 mesta, zatim vrlo brzo krećemo u izgradnju garaže Studentski trg sa novih 950 mesta – istakao je Vesić.

On je, govoreći o radovima na Slaviji, rekao da oni idu prema planiranoj dinamici, a biće završeni početkom maja i dodao da će tu biti "fontana kojom će se Beograđani ponositi".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.