Izvor: eKapija | Utorak, 31.01.2017.| 14:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Formirana Radna grupa za poboljšanje poslovne klime u Srbiji - Na čelu tela za sprovođenje preporuka iz Bele knjige Aleksandar Vučić

Savet stranih investitora (FIC) i Vlada Republike Srbije formirali su Radnu grupu za sprovođenje preporuka iz Bele knjige FIC-a. Za predsednika Radne grupe izabran je premijer Aleksandar Vučić, saopšteno je iz FIC-a.

- Ključni cilj radne grupe je da kroz sprovođenje preporuka Bele knjige poboljša konkurentnost tržišta Srbije i da na taj način podstakne proširenje postojećih i privlačenje novih investicija, doprinese ekonomskom rastu i smanjenju nezaposlenosti - izjavila je predsednica FIC-a Jana Mihajlova.

Ona je pohvalila saradnju sa Vladom i izrazila uverenje da će formiranje i efikasan rad Radne grupe doprineti povećanju stepena realizacije preporuka iz Bele knjige od sadašnjih 35-45% do 50% na godišnjem nivou.

- Formiranje ove radne grupe je rezultat kontinuirane saradnje sa Vladom i odnosa zasnovanog na poverenju koje smo gradili kroz konstruktivnu razmenu mišljenja, otvorenost i doslednost u dijalogu - zaključila je predsednica Saveta.

Radnom grupom će predsedavati predsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović će biti zamenik predsednika, a činiće je šest ministara ekonomskog resora, članovi Upravnog odbora FIC-a i izvršna direktorka ovog saveta.

Takođe, biće formirane i ekspertske podgrupe, koje će sačinjavati predsedavajući radnih odbora Saveta i predstavnici državnih institucija.

- Zajedničkim radom sa predstavnicima privrede, Srbija je za dve godine napredovala za više od 40 mesta na Duing biznis listi. Formiranje radne grupe za sprovođenje preporuka iz "Bele knjige" jeste način da zajedno radimo još efikasnije i da još brže unapređujemo uslove poslovanja u Srbiji - rekla je Zorana Mihajlović.

Odluku o formiranju Radne grupe, u kojoj su navedeni i svi njeni članovi, možete pogledati u PDF fajlu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.