NavMenu

Dogovorena prodaja Alpha banke Miodragu Kostiću - Završetak transakcije čeka regulatorna odobrenja

Izvor: eKapija Utorak, 31.01.2017. 12:14
Komentari
Podeli
(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Grčka Alpha Bank postigla je dogovor sa MK grupom o prodaji 100% akcija u akcijskom kapitalu Alpha Bank Srbija a.d. objavljeno je na sajtu Londonske berze. Napominje se da će se završetak transakcije obaviti nakon dobijanja relevantnih regulatornih odobrenja.

Od transakcije se očekuje da će imati pozitivan uticaj na kapital i likvidnosti banke, i ostvarivanju njenog plana restrukturiranja, dodaje se u saopštenju Alpha banke.

Kako je saopštila kompanija MK Group, očekivane prednosti ove transakcije se ogledaju u koncentraciji i zajedničkom nastupu na tržištu sa bankom koja već posluje u okviru sistema MK Group - AIK bankom.

AIK banka, inače, zauzima šesto mesto na srpskom bankarskom tržištu po udelu u neto bilansnoj sumi, u iznosu od 1,5 mlrd EUR na kraju 2016. godine.

Vlasnik MK grupu Miodrag Kostić očekuje da neće biti smetnji da ta kompanija preuzme Alpha banku u Srbiji. Kostić nije želeo da kaže po kojoj ceni preuzima Alpha banku jer je to, kako je rekao, poslovna tajna.

On je kazao da MK grupa ovom kupovinom širi poslovanje u bankarstvu, jer je vlasnik AIK banke u Srbiji, a kupila je 20% udela u slovenačkoj Gorenjskoj banci.

Na pitanje koji je motiv da kupi Alpha banku koja je proteklih godina knjižila gubitak, Kostić je rekao "mi vidimo profit tamo gde ga drugi ne vide".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.