NavMenu

Isplata pripadajućeg dela iz stečajne mase deoničarima Robnih kuća Beograd od 31. januara 2017.

Izvor: Novosti Nedelja, 29.01.2017. 12:34
Komentari
Podeli
Deoničari i bivši radnici Robnih kuća Beograd, konačno su dočekali da im se isplati pripadajući deo iz stečajne mase, pišu Novosti.

Stečaj je počeo pre 15 godina, a od završenog ročišta prošlo je skoro 8 godina. Vlasnicima 1,34% nekadašnjeg jugoslovenskog giganta pripala je naknada od svega 27 dinara po deonici.

Isplata počinje u utorak, 31. januara 2017. godine, na šalterima Komercijalne banke.

Za namirenje deoničara je 2009. godine određeno 196,3 miliona dinara. Godinama su deoničari pokušali da se izbore da im se obračuna kamata na ime 8 godina čekanja. Poslednja odluka Privrednog suda bila je da na nju nemaju pravo. Na kraju su bivši radnici, koji su za svoj paket deonica svojevremeno dali i 30.000 DEM, završili sa iznosom od oko 100 EUR.

Podsetimo, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika raspisala je krajem 2016. javni poziv vlasnicima deonica Robnih kuća Beograd za dostavljanje zahteva zbog ostvarivanja prava na isplatu novčanih sredstava iz viška deobne stečajne mase.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.