NavMenu

Sedam firmi zainteresovano za regulaciju Resave u Svilajncu - Radovi vredni 2,7 mil EUR trebalo bi da budu završeni 2018.

Izvor: Tanjug Subota, 28.01.2017. 13:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sergei Drozd/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović očekuje da već iduće nedelje bude prihvaćena najbolja ponuda na tenderu za regulaciju reke Resave, što će, kako je ocenio, biti najveći projekat u Svilajncu u narednih 10 godina.

- Rok za dostavu ponuda istekao je 25. januara, a 27. januara u Beču one su otvorene. Koliko je meni poznato, za ovaj posao zainteresovano je sedam firmi - rekao je Milanović.

Evropska unija je Svilajncu odobrila 2,7 mil EUR za regulaciju Resave kroz celu teritoriju opštine, sredstva su iz predpristupnih fondova (IPA), a investicija ide preko Agencija za razvoj Austrije (ADA).

- Mi očekujemo da iduće nedelje bude prihvaćena najbolja ponuda, potpisivanje ugovora i početak izgradnje. To je najveći projekat koji nosimo u 2017. godinu, i sigurno najvažniji u narednih 10 godina za građane Svilajnca, posebno one koji žive u gradu - rekao je Milanović.

On kaže da očekujemo da se 2017. godine uradi gro poslova, a da ceo posao bude gotov 2018. godine.

- Reč je o oko 15 kilometara toka reke, a regulacija podrazumeva proširenje i nadvišenje korita u samom gradu, kompletnu rekonstrukciju korita od ulaska reke na teritoriju Svilajnca do uliva u Veliku Moravu, izradu novih nasipa kroz grad Svilajnac i atare sela Sedlare i Suboticu, i potpunu regulaciju reke kroz poljoprivredno zemljište - rekao je Milanović Tanjugu.

Regulacija Resave je najbitniji posao za Svilajnac ove godine, podvukao je Milanović i ocenio da posle ovih radova građani neće imati problema sa izlivanjem Resave, kakve su imali u maju 2014. godine. Resava je tada donela Svilajncu nezapamćene poplave i nanela štetu stanovništvu i privredi veću od 1,5 milijardi dinara.

EU je, pored ovih sredstava za regulaciju, do sada pomogla Svilajncu u saniranju šteta sa 1,5 mil EUR.

Milanović je dodao da će, drugi po važnosti i vrednosti biti posao na rekonstrukciji i obnovi zdravstva, u šta će Vlada Srbije i lokalna samouprava uložiti 200 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.