NavMenu

Turski Ormo otvara fabriku za proizvodnju prediva u Lebanu - Početak rada do kraja 2017, u planu zapošljavanje 500 radnika

Izvor: Jugmedia Petak, 27.01.2017. 12:21
Komentari
Podeli
(Foto: alexandre zveiger/shutterstock.com)
Predsednik opštine Lebane Zoran Ilić kaže da će fabrika za proizvodnju prediva u toj opštini najverovatnije biti spremna za prijem prvih radnika do kraja ove godine. Ilić je rekao da, posle kupovine bivšeg Exportexta i pisma o namerama investitora iz Turske, kompanije Ormo, sve aktivnosti teku po planu.

- U Vladi Srbije dogovorili smo da stručnjaci koje angažuje Vlada izrade projekat renoviranja i adaptacije fabričkih pogona, a na lokalnoj samoupravi je da u tom periodu priprema neophodne dozvole - ističe Ilić.

Vlada Srbije je ranije izdvojila 16 miliona dinara za kupovinu davno zatvorene i zakatančene fabrike, a procenjuje se da će za renoviranje biti potrebno još oko 130 miliona dinara.

- To su samo procene. Izvesno je da Vlada i premijer Srbije drže svoja obećanja, ali takođe i to da se o svakom dinaru vodi računa - naglašava predsednik.

Posle projekata i dozvola, sledi raspisivanje tendera za izvođača radova, ali u međuvremenu i mnogobrojni razgovori i dogovori sa investitorom.

- Fabrika se ne otvara za nedelju, dve, mesec, dva, već je to složen i dugačak proces, a imamo sreću što u Lebane dolazi ozbiljan investitor i jedan od najvećih turskih izvoznika prediva u Evropu - kaže Ilić koji je nedavno posetio dve fabrike Orma sa 2.000 radnika.

Ova turska kompanija planira da u prvom ciklusu u Lebanu zaposli 350 radnika, a kasnije još 150.

Inače, u Exportextu su se nekada, pored štofova,i u tadašnjoj predionici proizvodile i sve vrste prediva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.