Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.01.2017.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Peti po redu izbor za EY Preduzetnika godine - Pogledajte koji kandidati su u finalu ove prestižne nagrade

Sa konferencije za medije
U petoj godini programa za izbor EY Preduzetnika godine prijavilo se 32 kandidata iz 29 kompanija, koje posluju u sedam industrija u 14 gradova Srbije. Ove kompanije zapošljavaju više od 1.500 ljudi, a samo u 2015. godini ostvarile su ukupne prihode više od 100 mil EUR, što je u odnosu na 2012. godinu prosečan rast od oko 60%. U istom periodu, broj zaposlenih povećan je u proseku za oko 75%, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije, prilikom predstavljanja kandidata.

Za najboljeg preduzetnika u 2016. godini prijavilo se najviše kandidata od 2012. godine, kada je revizorsko konsultantska kompanija EY pokrenula ovaj globalni program i u Srbiji, s ciljem da promoviše preduzetnički duh i inicijativu i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom upornošću, vizijom i inovativnošću.

Ivan Rakić, generalni direktor kompanije EY u Srbiji, izjavio je da su od 2012. godine imali priliku da se upoznaju sa poslovanjem 120 kompanija iz najrazličitijih industrija, koje su samo u 2015. godini ostvarile prihod viši od 630 mil EUR. Takođe, ove kompanije su na kraju 2015. godine imale više od 11.000 zaposlenih.

Generalni sponzor programa EY Preduzetnik je ProCredit banka. Ivan Smiljković, član Izvršnog odbora te banke, izjavio je da je podrška razvoju domaće privrede jedan od glavnih ciljeva sa kojim ProCredit banka već više od deceniju i po posluje u Srbiji.

- Tokom svih ovih godina, uvek smo bili tu da domaće privrednike saslušamo, razumemo i posavetujemo kako da svoje poslovne planove realizuju na najbolji i najpovoljniji način. Izuzetno mi je drago da su mnoge preduzetničke radnje, koje su pre deset i više godina svoje prve poslovne korake učinile uz saradnju sa našom bankom, danas ozbiljne kompanije i to ne samo na domaćem već i na regionalnom tržištu. U godinama koje dolaze, ProCreditbanka će nastaviti da podstiče i podržava rast i razvoj domaćeg preduzetništva, kao i da preduzećima u Srbiji pomaže da budu još konkurentnija, inovativnija i uspešnija - izjavio je Smiljković.

Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano 23. februara u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, a naš predstavnik će konkurisati zapriznanje EY Svetski preduzetnik i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2017. godine.

KANDIDATI: Božidar Aleksandrović - Vinarija Aleksandrović, Aleksandra Bogunović-Bexing, Aleksandar Crnogorac-TERMOVENT SC, Kosara Dangić Melentijević-Kabinet, Zoran Dunđerski - EKOSAN, Prof. Dr Snežana Đorđević i Uroš Đorđević - Agrounik, Janko Grnja-Agrogrnja, Radojko Janić - Radijator-inženjering, Marko Kokanović-BSK, Vladimir Koprić-COPRIX media, Zvezdana Marijanac i Milan Marijanac - Vitorog-Promet, Jasmina Marković Karović-Urban Reads, Ljiljana Matković-EKO TIM, Bojan Mišić-MILAMI, Radomir Nedeljković-Panex-Co, Predrag Novaković-Marti Komerc, Mitar Obradović-Nelly, Bogoljub Pantelić-Bosis, Saša Popović i Vladan Ostojić-Vega IT Sourcing, Stevo Preradović-Tehno-PS-Promet, Duško Radović-Transfera, Dejan Ristić-Jugotex, Marko Simović-Garman, Violeta Solunac Raspopović-D&N SANI, Slobodan Stanić-Stanić NM, Zoran Tadić-Neofyton, Tatjana Todorović-Agro-Dukat, Mirko Vincetić-Cash Back IMO, Siniša Vučinić-Aqualab Plus

Više informacija o kandidatima pročitajte OVDE.

Generalni sponzorprograma EY Preduzetnik godine je ProCreditbanka, a podršku program pružaju Ministarstvo privrede Republike Srbije, RadioTelevizija Srbije, magazin Biznis &Finansije i poslovni portal eKapija.


Firme:
EY Srbija Beograd
Privredna komora Srbije
ProCredit Bank a.d. Beograd
Vinarija Aleksandrović
AgroGrnja Pivnice
Bexing doo Beograd
TERMOVENT SC d.o.o. Temerin
Eko-san d.o.o. Beograd
Agrounik d.o.o. Beograd-Zemun
Radijator inženjering d.o.o. Kraljevo
BSK d.o.o.
Coprix Media d.o.o. Beograd
Vitorog-promet Novi Sad
Urban Reads d.o.o. Beograd
Eko tim Loznica
Milami Požarevac
Panex-Co Novi Sad
Marti Komerc d.o.o. Beograd
Nelli d.o.o. Loznica
Bosis d.o.o. Valjevo
Vega IT sourcing d.o.o. Novi Sad
Tehno-PS-Promet d.o.o. Beograd
Transfera Beograd
Jugotex d.o.o. Smederevo
Garman d.o.o. Grdovići
D & N SANI d.o.o. Lapovo
STANIĆ NM Aranđelovac
Neofyton
AGRO-DUKAT Zrenjanin
Cash Back Imo Beograd
Aqualab Plus Beograd
Ministarstvo privrede Republike Srbije
Radio televizija Srbija- RTS Beograd
NIP BIF Press d.o.o. Beograd
eKapija.com Beograd
KABINET d.o.o. Sopot
Nelt Co d.o.o Beograd
Buck d.o.o. Beograd
YU-PD EXPRESS d.o.o. Beograd
Tagovi:
EY
EY Preduzetnik godine
EY Preduzetnik godine 2016
Ivan Rakić
Ivan Smiljković
Božidar Aleksandrović
Aleksandra Bogunović
Bexing
Aleksandar Crnogorac
TERMOVENT SC
Kosara Dangić Melentijević
Kabinet
Zoran Dunđerski
EKOSAN
Snežana Đorđević
Uroš Đorđević
Agrounik
Janko Grnja
Radojko Janić
Radijator inženjering
Marko Kokanović
BSK
Vladimir Koprić
COPRIX media
Zvezdana Marijanac
Milan Marijanac
Vitorog Promet
Jasmina Marković Karović
Urban Reads
Ljiljana Matković
EKO TIM
Bojan Mišić
MILAMI
Radomir Nedeljković
Panex Co
Predrag Novaković
Marti Komerc
Mitar Obradović
Nely
Bogoljub Pantelić
Bosis
Saša Popović
Vladan Ostojić
Vega IT Sourcing
Stevo Preradović
Tehno PS Promet
Duško Radović
Dejan Ristić
Jugoteks
Marko Simović
Garman
Violeta Solunac Raspopović
D&N SANI
Slobodan Stanić
Stanić NM
Zoran Tadić
Tatjana Todorović
Agro Dukat
Mirko Vincetić
Siniša Vučinić
Aqualab Plus
Biznis I Finansije
Podelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.