NavMenu

Ivan Tasovac ponovo direktor Beogradske filharmonije

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.01.2017. 13:07
Komentari
Podeli
Ivan TasovacIvan Tasovac
Vlada Srbije imenovala je Ivana Tasovca za direktora Beogradske filharmonije, saopšteno je iz ove ustanove.

Posle sprovedenog konkursa u novembru 2016. godine, Upravni odbor Beogradske filharmonije predložio je Ministarstvu kulture i informisanja da za direktora Filharmonije bude izabran Ivan Tasovac.

U skladu sa kriterijumima za izbor direktora, a posebno na osnovu predloženog programa rada, poznavanja poslovanja muzičkih ustanova, rukovodećeg iskustva u ustanovama kulture, utiska na intervjuu kao i mišljenja zaposlenih o predloženim programima rada kandidata, Upravni odbor je jednoglasno doneo odluku da predlaže Ivana Tasovca za direktora Beogradske filharmonije.

Odluka Vlade Republike Srbije u apsolutnom je skladu sa mišljenjem zaposlenih u Beogradskoj filharmoniji, koje je i Upravni odbor ozbiljno uvažio, imajući u vidu da je Beogradska filharmonija zajednica, a odnos direktora i zaposlenih posebno značajan za uspeh ove ustanove.

Za vreme Tasovčevog mandata, Filharmonija se pozicionirala kao najbolјi orkestar u regionu i ansambl koji predstavlјa osveženje na međunarodnoj koncertnoj sceni. Uspeo je da od Beogradske filharmonije napravi najuspešniju instituciju kulture u Srbiji, svojim zalaganjem za bolji tretman talentovanih ljudi koji je čine, kao i originalnim načinima promocije. Za to vreme znatno je unapređena i institucionalna regionalna saradnja kroz originalne i jedinstve koncepte koji kroz muziku promovišu etničke i verske različitosti (ciklus Nove godine), i regionalna saradnja tri nacionalne filharmonije Srbije, Hrvatske i Slovenije (projekat Pika-Točka-Tačka). Pokretač je Fondacije Beogradske filharmonije Zubin Mehta 2004, koja se smatra začetnikom i glavnim promoterom modela finansiranja kulture kroz saradnju privatnog i državnog sektora u Srbiji, navedeno je u saoštenju.

Vlada Republike Srbije razrešila je Tasovca dužnosti direktora Beogradske filharmonije 19. septembra 2013. godine, zbog njegovog izbora za ministra kulture i informisanja, 2. septembra. Na ovoj funkciji bio je do 11. avgusta 2016. godine. Vršilac dužnosti direktora Beogradske Filharmonije u ovom periodu bio je Darko Krstić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.