Izvor: eKapija | Petak, 27.01.2017.| 12:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uspešna godina za Schneider Electric Srbija - Kompanija najavila učešće u velikim projektima i tokom 2017, u fokusu hotelski, poslovni i maloprodajni kompleksi

Kompanija Schneider Electric Srbija ostvarila je velike uspehe u 2016, a najavljuje i ambiciozne planove za 2017, u kojoj obeležava jubilej - 15 godina poslovanja u našoj zemlji. Jedan od svetskih lidera u upravljanju energijom, tokom prethodne godine učestvovao je u mnogobrojnim važnim projektima. Među njima su rekonstrukcija sistema sopstvene potrošnje hidroelektrane Đerdap, završetak poslovnog kompleksa GTC 4, proširenje kapaciteta fabrike Cooper Tyres, fabrika Hutchinson u Rumi, zgrada Airport City-ja, Shoppy retail park u Borči...

Takođe, Schneider Electric bio je veoma angažovan u oblasti izgradanje saobraćajne infrastrukture, odnosno u izgradnji autoputa Bar-Boljare u Crnoj Gori. Jedan od važnih projekata, jeste i zgrada Societe Generale banke u Beogradu, gde su postavili i prvi električni punjač za automobile.

Generalni direktor Schneider Electric u Srbiji, Dejan Marković, najavljuje da je cilj kompanije da u 2017. učestvuju u velikim infrastrukturnim ili komerijalnim projektima, a najatraktivniji su im stambeni, hotelski i maloprodajni kompleksi, koji se grade u Srbiji i Crnoj Gori.

Kompanija Schneider Electric je globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizacijom. U 2015. godini prihodovali su više od 26,6 mlrd EUR i imali više od 160.000 zaposlenih u više od 100 zemalja. Dejan Marković kaže kako za 2016. rezultati još nisu konačni, ali da se očekuje sličan uspeh. Ono što je značajno, jeste da Schneider Electric 5% godišnjeg prihoda ulaže u inovacije, te da će takav trend i nastaviti.

- Kada se osvrnem na 2016. godinu mogu da zaključim da je bila izuzetno plodna i uspešna. Za nas je veoma važno da su opštine u Srbiji bile veoma aktivne i predložile ili krenule sa realizacijom velikog broja projekata u oblasti infrastrukture, energetike i turizma, što je i za nas značilo veći obim aktivnosti i podrške u sprovođenju tih projekata - kaže Marković.

Regulativa u građevinskoj industriji u Srbiji je unapređena, što je uticalo i na naš biznis, dodaje, ističući i retail sektor kao dobar primer.

- I dolazak novih stranih investitora u Srbiju bio je Schneider Electric veoma značajan, jer je uslovio više posla.

Iako zasad ne može da govori o detaljima novih projekata, koji su u fazi planiranja ili pregovara, direktor Schneider Electric Srbije, ne krije da će biti usmereni na izgradnju hotelskih i poslovnih kompleksa. Jedan od projekata, na kome se nadaju učešću, jeste i novi objekat GTC-a, odnosno Ada Mall-a, budućeg tržnog centra nadomak Ade Ciganlije u Beogradu.

Kompanija Schneider Electric je u Srbiji prisutna od 1997. godine (od 2002. posluje kao d.o.o.) i pored sedišta kompanije u Beogradu, koje je komercijalno zaduženo za teritoriju Srbije i Crne Gore, ima i razvojni centar u Novom Sadu - Schneider Electric DMS NS.

U ovom centru više od 1.000 mladih stručnjaka razvija softverska rešenja za pametne mreže (smart grid). Schneider Electric DMS NS je jedan od četiri svetska centra Schneider Electric-a za istraživanje, razvoj i proizvodnju softvera za optimalno upravljanje distribucijom električne energije, i sarađuju sa svim državama u kojima kompanija posluje.

I u 2017. godini Schneider Electric nastavlja da gradi mrežu lokalnih partnera sa renomiranim domaćim preduzećima koja su obučena za montažu i ugradnju Schneider Electric opreme.

- Na taj način, pružamo podršku lokalnoj ekonomiji i preduzetništvu, poslujući održivo i odgovorno - kažu u toj kompaniji.

Sa predstavljanja rezultata kompanije
Sa predstavljanja rezultata kompanije
Mrežu zasad čine tri licencna partnera sa proizvodnim pogonima u Dobanovcima (Melpo), Batajnici (Elnos BL) i Čačku (SNE Energy), kao i više od 70 domaćih firmi širom Srbije i Crne Gore. Mreža partnera kompanije Schneider Electric na taj način okuplja više od 1.500 zaposlenih. Takođe, Schneider Electric proizvodi su dostupni na 115 prodajnih mesta širom Srbije i Crne Gore.

Integrisana rešenja po kojima je Schneider Electric poznat u oblasti energetike i automatizacije, infrastrukture, industrijskih procesa, automatizacije u objektima, data centara, kao i u sektoru stanovanja i građevinarstva, su specifična, budući da Schneider Electric uvodi inovacije na svakom nivou. Redefiniše se snaga i automatizacija za novi svet energije, a Internet of things omogućava instalaciju raznih senzora i njihovo povezivanje, kako bi se dobila funkcija prepoznavanja, praćenja, analiziranja, nadzora u realnom vremenu i upravljanja u objektima. U Schneider Electricu ovo nazivaju Innovation At Every Level.

Kompanija Schneider Electric je globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizacijom. Svojim rešenjima - od najjednostavnijih prekidača do složenih operativnih sistema - tehnologijama, softverima i uslugama, kompanija unapređuje način upravljanja energijom i automatizuje poslovanje svojih klijenata. Ove povezane tehnologije reoblikuju industije, tranformišu gradove i obogaćuju živote.

U svetu, kako kaže Dejan Marković, u ovom trenutku su ukupno 73 elektrodistribucije i 157 kontrolnih centara pokriveni sistemima Schneider Electric za upravljanje energijom.

Nadamo se da će ih biti još, budući da naš tim u Novom Sadu marljivo radi, dodao je Marković, podsećajući da Scheider Electric DMS svake godine širi tm, kao i da imaju izuzetnu saradnju sa Fakultetom tehničkih nauka, ali i srednjim školama ove struke.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE