NavMenu

Italijanska kompanija za uređenje doma Coincasa otvara franšize u regionu - U potrazi za parnterima u Hrvatskoj i Sloveniji

Izvor: Franchising.rs Sreda, 25.01.2017. 15:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Breadmaker/shutterstock.com)Ilustracija
Coincasa, vodeći italijanski brend za uređenje doma, franšizne partnere traži u Hrvatskoj i Sloveniji. – Želimo da nastavimo da širimo maloprodajnu mrežu širom sveta – kaže Patricija Nikodemo, zadužena za razvoj lanca Coincasa.

– U Italiji će, najvećim delom, kompanija i dalje direktno otvarati prodavnice, dok će franšize biti ponuđene na inostranim tržištima. Fokus je, pre svega, na Evropi – dodaje Patricija Nikodemo i naglašava da Coincasa, u ovom regionu, za sada primaoce franšize traži u Hrvatskoj i Sloveniji.

Inače, još od 1962. Coincasa širi svoj estetski uticaj kroz proizvode i kolekcije koji su dizajnirani da, bez obzira na meridijane, u domove unesu "italijanski stil življenja". Kao jedan od vodećih lanaca za uređenje i dekoraciju doma, ova italijanska kompanija, sa sedištem u Veneciji, razvila je mrežu prodavnica širom sveta, ponudivši paletu proizvoda koja uključuje i tekstil i posuđe, pribor za jelo, najrazličitije dekorativne predmete... Danas, pod brendom Coincasa posluju 44 prodavnice, koje su u direktnom vlasništvu kompanije, kao i 63 franšize.

– Franšizing je za nas savršena "win-win" formula i sigurni smo da će doneti korist za obe strane. Naša kompanija, kao davalac franšize, u ovu saradnju unosi reputaciju vodećeg brenda u oblasti uređenja doma, svoje znanje i posvećenost. Primalac franšize bi trebalo da uloži poznavanje lokalnog tržišta i snažnu volju za uspehom – ističe Nikodemo.

Idealna mesta za otvaranje Coincasa prodavnica su gradovi sa više od 30.000 stanovnika, a najbolje lokacije treba tražiti u prometnim i centralnim delovima grada ili tržnim centrima. Primalac franšize može da bira između dva formata - samostalne prodavnice ili franšiznog kornera (shop-in-shop).

U prvom slučaju, potrebno je obezbediti prostor od 150 m2 do 250 m2, dok drugi model saradnje podrazumeva da se u okviru postojeće prodavnice, sa sličnom ili komplementarnom robom, izdvoji od 50 m2 do 170 m2 za Coincasa kutak.

Kako kaže Patricija Nikodemo, idealni partneri su preduzetnici s iskustvom u maloprodaji ili oblastima koje su povezane s uređenjem doma. Investicija podrazumeva opremanje prodajnog prostora i za to treba izdvojiti 350 EUR po kvadratnom metru, a za prvo punjenje robom, još 400 EUR po kvadratnom metru.

- Primaoci franšize mogu da računaju na našu konstantnu podršku. Jedinstven dizajn enterijera, artikli uvek dostupni na lageru, šest sezonalnih kolekcija godišnje i snažna marketinška podrška, sve je to zagarantovano primaocima franšize - navodi Nikodemo.

Franšizni partneri u Hrvatskoj i Sloveniji svakako će biti suočeni sa jakom konkurencijom na domaćem tržišrtu, svesni su toga u italijanskoj kompaniji. Neka od poznatih imena iz ove oblasti već posluju u ovim zemljama – švedska IKEA, danski JYSK, španski Zara Home... Međutim, napominje Nikodemo, Coincasa ima razloga za optimizam.

- Naš koncept je izgrađen oko jedinstvenog i prepoznatljivog stila, sa pažnjom na kvalitetu i snažnom vizuelnom uređenju prodajnog prostora. Topla atmosfera i osećaj dobrodošlice su osnovni sastojci svake Coincase, a stalno smenjivanje tematskih kolekcija i novih proizvoda doprinosti konstantnom osećaju nečeg novog, što redovno privlači nove, a stare mušterije navodi da se iznova vraćaju - kaže Patricija Nikodemo.

Coincasa je samo jedan od brendova italijanske Gruppo Coin, koja u svom portfelju ima još i modne brendove Luca D’Altieri, JCT& Co, JCT junior, Koan, kao i tri maloprodajna lanca - robne kuće Coin, Excelsior i Eat’s.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.