Izvor: eKapija | Utorak, 24.01.2017.| 16:56

SAP tokom 2016. ostvario rast prihoda od 8% - Postavljeni novi ciljevi do 2020. godine

Ilustracija (Foto: Maksim Kabakou/shutterstock.com)
Ukupan neoporezivi prihod kompanije SAP, od softvera i cloud rešenja, tokom 2016. godine iznosio je 6,6 mlrd EUR i predstavlja rast od 8%, saopšteno je iz ove kompanije.

Time su povećani planovi za finansijske rezultate i postavljen cilj da do 2020. prodaja od cloud rešenja poraste za 2,6 puta, a ukupan prihod na 29 mlrd EUR.

SAP nastavlja da brzo širi poslovanje u oblasti cloud-a, sa solidnim rastom, pa tako prihod od tih rešenja na nivou cele godine predstavlja 61% ukupnog prihoda.

- Rezultati koje smo postigli u 2016. su izuzetni, s obzirom na to da je ovo sedma godina kako beležimo rast profita. Proširili smo tržište na kom poslujemo, uradili najbolje moguće akvizicije i inovirali u novu generaciju ERP rešenja sa SAP S/HANA. Lideri smo u industriji poslovnog softvera, sa jakim rastom u prodaji softvera, cloud rešenja i operativnih prihoda. Naša strategija je da nastavimo da inoviramo u oblasti Machine Learning, Internet of Things i Blockchain. Ovo je fantastičan rezultat za nas i sa velikim samopouzdanjem idemo ka našem cilju za 2020. - rekao je Bill McDermott, generalni direktor kompanije SAP.

Broj korisnika SAP S/4 HANA se udvostručuje iz godine u godinu i sada imaju više od 5.400 korisnika širom sveta. Samo u četvrtom kvartalu 2016. godine SAP je za ovo rešenje dobio 1.300 novih korisnika, uključujući i Nike i Ameco Beijing. Takođe, iz kompanije SAP su naglasili da ima 1.580 korisnika njihovog rešenja SuccessFactors Employee Central, među kojima je i Mercedes i Valentino.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.