Izvor: eKapija | Ponedeljak, 14.04.2008.| 14:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Interaktivni ekran u izlogu Kulturnog centra Beograda - sve informacije o prestonici "na dohvat ruke"

Marketinška agencija "XXL Marketing" će 5. maja 2008. godine postaviti prvi interaktivni izlog u prostorijama Kulturnog centra Beograda. Interaktivni ekran će biti postavljen u izlogu i biće na raspolaganju svim građanima Beograda i turistima za dobijanje raznih korisnih informacija.

Osnovna ideja i primena interaktivnog izloga, kažu u "XXL Marketingu", treba da bude informisanje građana i turista o lokacijama kulturnih spomenika (sa informacijama o svakom) i raznih događanja u Beogradu (koncerti, izložbe, bioskopi, sport...).

Sadržaj će biti podržan mapama grada, kao i informacijama o ceni prevoza do te lokacije (taxi), linije GSP kojima se može stići tamo, itd.

Takođe, kako bi i strani turisti bili u mogućnosti da koriste ovakav vid informisanja, sadržaj će biti višejezičan (za početak engleski i francuski).

Prednosti interaktivne prezentacije

- Osnovna prednost interaktivnoh izloga je promena komunikacije sa masovne na komunikaciju 1 na 1, gde svaka osoba dobija njoj bitne informacije. Umesto prenošenja jedne poruke više strana, interakcija svaku poruku kroji prema određenoj osobi. Na ovaj način stvara se potpuno novi način prenošenja informacija i stvaranja reklamne poruke - objašnjavaju u agenciji "XXL Marketing".

Postavljanjem interaktivnih ekrana na izlog svog poslovnog prostora i unošenjem svih informacija bitnih za poslovanje (bilo da je to spisak robe, cena, usluga i najrazličitijih sadržaja) kompanija će omogući mušterijama da na lak način pretraže i istraže informacije koje ih najviše interesuju.

- Interakcija daje potrošaču mogućnost da virutelno, putem ekrana, komunicira sa prodavcem i čini da aktivno učestvuje u procesu kupovine ili dobijanja informacija. Ako potrošači mogu da vide poruku koja je napravljena za njih, u trenutku kada žele da je vide, šansa za povećanje prodaje se uvećava - poručuju iz "XXL Marketinga".

Primena u svetu

Kako kažu u agenciji "XXL Marketing", mnogi svetski brendovi su već primenili interakciju u svojim prodajnim mestima.

Neki od njih su: mobilni operateri ("T-Mobile", "Vodaphone"), sportska oprema ("Ralph Lauren", "Nike"), banke ("Erste Bank"), nekretnine ("Century 21"), su u interaktivnim izlozima videli uslugu koja klijentima daje opciju da sami saznaju sve što ih zanima, čak i van radnog vremena. Kroz interakciju korisnik može da sazna razne informacije o proizvodima, događanjima, popustima ili poslovnim ponudama.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.