NavMenu

Vojvodina ulaže 1,42 milijarde dinara u kapitalne projekte - Objavljeno sedam konkursa za finansiranje

Izvor: Tanjug Nedelja, 22.01.2017. 17:52
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je u petak, 20. januara 2017. godine, sedam javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji pokrajine, za koje je obezbeđeno ukupno 1,42 milijarde dinara.

Novac je namenjen za projekte iz oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog i osnovnog obrazovanja, zdravstvene zaštite, sporta i kulture, saopštila je Uprava.

Za realizaciju projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture obezbeđeno je 350 miliona dinara, i to za izgradnju novih saobraćajnica, rekonstrukciju, sanaciju ili ojačanje postojećih, kao i za poboljšanje lokalne i regionalne povezanosti.

U oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, sredstva su obezbeđena za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda, u iznosu od 350 miliona dinara.

Uprava za kapitalna ulaganja opredelila je 300 miliona za oblast zdravstvene zaštite, 50 miliona za unapređenje predškolskog i osnovnog obrazovanja, kao i 70 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje i rekonstrukcije sportskih objekata u javnoj svojini.


Osim toga, 250 miliona dinara namenjeno je za projekte u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a 50 miliona za oblast kulture.

Konkursi su otvoreni do 3. februara 2017. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.