NavMenu

Građevinska dozvola za izgradnju podzemne garaže u Kneza Miloša do kraja marta 2017.

Izvor: Novosti Petak, 20.01.2017. 12:20
Komentari
Podeli
Budući izgled garaže u Kneza Miloša (Foto: beograd.rs)Budući izgled garaže u Kneza Miloša
Do kraja marta grad Beograd dobiće građevinsku dozvolu za izgradnju garaže ispod Ulice kneza Miloša, u kojoj će moći da se smesti 425 automobila - kaže gradski menadžer Goran Vesić za Novosti.

Prema njegovim rečima garaža će se graditi tako što će građanima ponuditi javno-privatno partnerstvo.

Podzemni parking protezaće se od Nemanjine do Gazele, a predviđeno je da se vozilima ulazi i izlazi na tri mesta duž ulice.

- Dobićemo dve nove trake pored već postojećih pet, što će rasteretiti saobraćaj, a trotoari će biti uži - objašnjava Vesić.

- Sada na ulici postoji oko 220 parking-mesta, a ovom izgradnjom dupliraće se njihov broj.

Glavni gradski menadžer objašnjava da će grad polovinu broja parking-mesta ponuditi građanima na 30 godina, što će koštati, u zavisnosti od lokacije, između 20.000 i 30.000 EUR.


Grad planira da na sličan način dođe do novca, kojim bi se gradila garaža u Njegoševoj ulici, gde je isto planirano da se ispod cele ulice, od Kursuline do Beogradske, za građane naprave podzemna parking mesta.

- Tako ćemo finansirati i podzemnu garažu u Bulevaru kralja Aleksandra, od češke ambasade do Pravnog fakulteta, zatim garažu u Takovskoj. Taj sistem može da funkcioniše u ovim delovima grada gde ljudi mogu da plate smeštaj automobila - zaključio je Vesić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.