Izvor: Poslovni | Četvrtak, 19.01.2017.| 10:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Alibaba gradi skladište i filmski studio u Zadru?

(Foto: Champiofoto/shutterstock.com)
Uprava kineskog internet giganta, kompanije Alibaba, razmatra plan da u Zadru napravi hot-spot za svoju internet trgovinu. S obzirom da je najveći nedostatak internet kupovine relativno dugo razdoblje od plaćanja do isporuke robe, Alibaba to želi da za ovaj region premosti velikim stovarištem u Zadru.

- Kinezi su zadovoljni uslovima poslovanja u Hrvatskoj. U Zadru žele da naprave hot-spot za svoju internet trgovinu. Najveća marketinška prednost Alibabe krije se u tzv. free-shippingu ili besplatnoj dostavi. Međutim, mnogi koji kupuju preko interneta su primetili najveći nedostatak, relativno dugo razdoblje od plaćanja do isporuke robe. To Alibaba želi da premosti jednim velikim stovarištem u Zadru - kaže predsednik Evro-azijske poslovne asocijacije David Lekaj.

On navodi da bi se radilo o isključivo greenfield investiciji, a da je najveća prednost zadarske privredne zone u tome što se u radijusu od oko 7 kilometara nalaze morska i vazdušna luka, autoput i železnica.

Istovremeno, kaže Lekaj, Alibaba je zainteresovana i za instalaciju filmskog studija u Zadru a konkurencija Zadru su Budimpešta i Srbija. - Alibaba group ima u vlasništvu nekoliko filmskih studija uglavnom u Hollywoodu, a ovo bi bila prva takva akvizicija u EU - dodaje on.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.