NavMenu

Pirot dobio sertifikat Film friendly - Srpskoj filmskoj asocijaciji predstavljene potencijalne lokacije za snimanje

Izvor: Jugmedia Četvrtak, 19.01.2017. 09:25
Komentari
Podeli
(Foto: chevu/shutterstock.com)
Grad Pirot dobio je sertifikat Film friendly od Srpske filmske asocijacije, koja omogućava snimanje filmova, TV serija i reklama na dvadesetak lokacija u gradu.

- Moći će da se snimaju filmovi i TV serije domaće i strane produkcije u našem gradu, koji je ispunio sve uslove za snimanje filmova po utvrđenom cenovniku. Imamo šta da ponudimo filmskim poslenicima - kaže pomoćnik gradonačelnika Pirota Bojan Ranđelović.

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov je rekao da su u pripremi za dobijanje ovog sertifikata aktivno učestvovali i poslali Srpskoj filmskoj asocijaciji snimke potencijalnih lokacija.

- Ima ih, za sada, dvadesetak i sve one su pristupačne. Ovo je veliko priznanje za naš grad, od koga će biti ekonomske koristi. U Pirotu su se i ranije snimali kadrovi pojedinih filmova i TV serija. U ambijentu Tvrđave snimani su kadrovi filma "Boj na Kosovu", u Muzeju Ponišavlja kadrovi TV serije "Vuk Karadžić", ali i poznati filmovi Zdravka Šotre "Zona Zamfirova" i "Ivkova Slava" i nastavak "Zone" Juga Radivojevića. Od lokacija koje su najprimamljivije za poslenike sedme umetnosti su šetalište Kej, srednjevekovna Tvrđava, centar grada, zgrada Suda, Muzej Ponišavlja, ambijent kamenog sela Gostuša, vodopadi na Staroj planini, pećina Vladikine ploče, manastiri u Poganovu i Sukovu, Pećinska crkva u Rsovcima... - nabraja Zlatkov.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.