NavMenu

Indijska vlada potvrdila Memorandum o saradnji sa Srbijom

Izvor: Tanjug Sreda, 18.01.2017. 16:30
Komentari
Podeli
(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Vlada Indije dala je u sredu, 18. januara 2017. godine, saglasnost sa retroaktivnim dejstvom (ex-post facto) na Memorandum o razumevanju koji su prošle godine u Beogradu potpisali predstavnici vlada Indije i Srbije.

Kako javlja indijska novinska agencija ANI, Memorandum ima za cilj unapređenje saradnje između Indije i Srbije u oblasti informacionih tehnologija i elektronike, kao i podsticanje aktivne saradnje i razmene između privatnih subjekata, nadležnih institucija, vlada i drugih javnih i privatnih organizacija dveju zemalja.


Memorandum su u oktobru 2016. potpisali ambasadorka Indije u Beogradu Narinder Čauhan i potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, u prisustvu Jitendra Singa, indijskog ministra samostalne funkcije u kabinetu indijskog premijera, koji je tada boravio u zvaničnoj poseti Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.