NavMenu

Sa novom Bluetooth tehnologijom menadžeri i inženjeri mogu vršiti daljnske kontrole merenja po daleko nižim cenama

Izvor: eKapija Sreda, 18.01.2017. 15:23
Komentari
Podeli
Preduzeće Melco-Buda, ovlašćeni uvoznik Hioki Japan i Kyoritsu Japan profesionalnih instrumenata za merenje električnih veličina, saopštilo je da je daljinski menadžment električnih merenja cenovno sve povoljniji, a tehnološki sve napredniji i jednostavniji za upotrebu sa Hoiku Japan i Kyoritsu Japan mernim instrumentima.

Kako navode, najnovija Hioki Bluetooth bežična rešenja za merenje i dugoročno snimanje struje (kao i parametara baterija), omogućuvaju da se mnogo povoljnije nego do sada dobiju sve potrebne informacije na udaljenim menadžerskim lokacijama.

Kao prvo rešenje za strujna merenja ova firma predstavlja bežičnu prikaznu i izlaznu jedinicu za AC/DC strujne senzore CT7000 serije, model CM7291 koji omogućuje merenje i prikaz AC, DC i AC+DC struje i frekvencije kao i napajanje priključenog strujnog senzora, koji se koristi za merenje.

Ova samostalna merna strujna klešta za terensku primenu, dodatno imaju izlaz za rekordere ili logere radi detaljnije analize WAVE, RMS, PEAK i Hz parametara merene struje. Široka paleta strujnih senzora CT7000 serije uključuje senzore za merenje AC/DC struje u opsezima od 100 A do čak 2000 A, kao i AC struje do čak 6000 A, pomoću fleksibilnog strujnog senzora.

Upotrebom besplatne GENNECT Cross aplikacije, koja se instalira na mobilni uređaj, proširuju se mogućnosti za prikaz i pregled merenih vrednosti i talasnih oblika merene struje u realnom vremenu na mobilnom uređaju.

Kao drugo rešenje za strujna merenja firma Melco-Buda predstavlja merna klešta CM4730 serije, odnosno modele CM4372 i CM4374. Njihova mogućnost Bluetooth bežične komunikacije sa mobilnim uređajima omogućuje, uz upotrebu GENNECT Cross aplikacije, slanje mernih podataka i njihov pregled na mobilnom uređaju, kao i dugoročno snimanje i pregled talasnih oblika u realnom vremenu i na kraju, generisanje mernih izveštaja.

Dakle, korisnik više ne mora da stoji pored mernog mesta, već je dovoljno da samo postavi klešta i da onda online pratiti merne vrednosti, u realnom vremenu, na mobilnim uređajima.

Svi modeli Hioki mernih klešta CM4730 serije odlikuju se proširenim radnim opsegom temperature, unapređenom otpornošću na uslove sredine, proširenim opsegom mernih ciljeva, unapređenom dugotrajnošću i brzinom rada instrumenta i sposobnošću merenja visokih napona.

Osim toga ova merna klešta imaju funkcije automatske AC/DC detekcije, automatsko zadržavanje prikaza, istovremeni prikaz DC napona i struje, detekcijuvodova pod naponom i sposobnost merenja polazne struje motora i merenja DC snage.

GENNECT Cross aplikacija se, pored gore navedenog, dodatno može koristiti za uparivanje i Hioki Japan baterijskog testera BT3554-01 sa pametnim telefonima i prijem i prikaz njegovih mernih podataka u realnom vremenu.

Ovaj instrument može brzo i pouzdano dijagnostikovati internu degradaciju akumulatorskih baterija čak i u sredini karakterisanoj šumom od rada UPS-a. I u ovom slučaju Bluetooth komunikacija i GENNECT Cross aplikacija unapređuju radnu efikasnost BT3554-01 na terenu, jer omogućuje završavanje radnih zadataka bez napuštanja mernog mesta.

Bluetooth komunikaciona funkcionalnost BT3554-01 omogućuje da se dijagnostičke informacije o degradaciji merene baterije prenesu na pametni telefon ili tablet. Pošto specijalna aplikacija kreira izveštaje pomoću jednostavnog čarobnjaka na osnovu ovih podataka, moguće je završiti radne zadatke, uključujući i kreiranje izveštaja i njihovu predaju upravona mernom mestu.

Sa druge strane, Kyoritsu Japan primenjuje Bluetooth bežična rešenja za daljinska merenja i merenja u realnom vremenu, kao i za sva podešavanja, kod svojih analizatora kvaliteta električne energije – modeli Kew6305 i Kew6315.

Merenja se mogu prikazati u grafičkom i numeričkom obliku na Android uređajima u realnom vremenuputem Bluetooth komunikacije. Daljinska provera merenja je moguća bez pristupa analizatorima. Za primenu ovihmogućnosti, potrebno je samo da instalirate na vaše Android uređaje aplikacije "KEW smart 6305" odnosno"KEW smart 6315" koje su besplatno dostupne na Google Play Store.

Više informacija o uređajima pronađite na sajtu kompanije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.