NavMenu

Obnova Muzeja pozorišne umetnosti u Beogradu na proleće 2017. - Za drenažu temelja i pukotine na zidovima odobreno oko 3,5 miliona dinara

Izvor: Politika Ponedeljak, 16.01.2017. 09:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: aerogondo2/shutterstock.com)Ilustracija
Obnova temelja Božićeve kuće u Gospodar Jevremovoj ulici u Beogradu, u kojoj je smešten Muzej pozorišne umetnosti Srbije, trebalo bi da počne ovog proleća, isto kada i izgradnja platforme za osobe sa invaliditetom. Za taj posao Ministarstvo kulture i informisanja već je odobrilo 3,5 miliona dinara.

– Radiće se na obnovi pukotina na zidovima objekta i drenaži temelja. Očekujemo da će ceo posao biti završen za pet nedelja, ali najpre treba da bude raspisana javna nabavka i izabran izvođač radova – ističe Momčilo Kovačević, direktor muzeja, najavljujući da bi 2018. godine mogla da počne i adaptacija dela prostora u depou muzeja u Ulici kralja Petra, koji ova ustanova iznajmljuje od Skupštine grada.

Muzej pozorišne umetnosti osnovan je 1950, a od šezdesetih godina prošlog veka nema stalnu postavku.

Smešten je u jednoj od najstarijih privatnih, sačuvanih kuća u Beogradu, koja je sagrađena 1836. godine i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Objekat nikada nije u celosti obnovljen. Renovirani su prostor za tribine i prezentacije, sređena je drvenarija, zamenjen je krovni pokrivač, koji je prokišnjavao, postavljeni su novi oluci, ofarban je brodski pod...

Problem je što zgrada i dalje tone, pa su nadležni iz muzeja pre tri godine Ministarstvu kulture predali projekat za sanaciju temelja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.