NavMenu

Beloruski nišani na srpskim puškama - Uskoro saradnja namenskih industrija dve zemlje

Izvor: Alo Subota, 14.01.2017. 14:06
Komentari
Podeli
(Foto: studio0411/shutterstock.com)
Modernizovane srpske automatske i snajperske puške 7,62 mm i 5,56 mm sa najsavremenijim optičkim i optoelektronskim nišanima proizvedenim u saradnji naših firmi sa partnerima iz Belorusije mogle bi biti novi izvozni adut ne samo na tržištima Afrike i Azije nego i među kupcima iz Evropske unije.

- Naša puška sa beloruskom optikom bila bi vrhunski proizvod, istog kvaliteta, a znatno niže cene od oružja koje dolazi iz fabrika na zapadu. To bi veoma doprinelo zaradi naše namenske industrije, a i beloruska strana bi profitirala jer joj se preko nas otvara zapadno tržište - napominje izvor lista Alo.

Naime, dogovori sa beloruskom namenskom industrijom upravo u oblasti optoelektronike za streljačko naoružanje, ali i za razne vrste vozila i osmatračkih sistema, bili su glavna tema sastanaka koje je ministar odbrane Zoran Đorđević prethodnih dana imao sa general-potpukovnikom Andrejom Aleksejevičem Ravkovom u Minsku.

U timu Ministarstva odbrane, osim Đorđevića, bio je i njegov pomoćnik Nenad Miloradović, kao i predstavnici većine fabrika namenske industrije u Srbiji koje se bave optičkim i optoelektronskim sistemima.

- Belorusija je za Srbiju perspektivan i kredibilan partner za razvoj i intenziviranje vojnotehničke i vojnekonomske saradnje, s obzirom na razvijene remontne kapacitete za održavanje sredstava naoružanja i vojne opreme sovjetskog i ruskog porekla, kao i kapacitete za njihovu proizvodnju - kazao je Đorđević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.