NavMenu

Filip Cepter sa 5 mlrd USD najbogatiji srpski državljanin - Forbes rangirao najimućnije ljude u regionu

Izvor: N1 Subota, 14.01.2017. 11:07
Komentari
Podeli
Filip Cepter (Foto: YouTube/screenshot)Filip Cepter
Najbogatiji čovek u Srbiji je Filip Cepter, odnosno Milan Janković, čije se bogatstvo procenjuje na 5 mlrd USD, prema listi svetskih milijardera za 2016. koju je predstavio magazin Forbes. Cepter je osnivač kompanije Zepter International.

Među najbogatijim ljudima u Srbiji je i Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe, sa bogatstvom od 540 mil USD, a Miroslav Mišković raspolaže sa 520 mil USD.

Kod Slovenaca su najbogatiji Iza i Samo Login, par koji je zaradio enormno bogatstvo na aplikaciji Talking Tom Cat. Njihov imetak se procenjuje na 700 mil USD, a iza njih je Joc Pečečnik, vlasnik Interblocka, sa bogatstvom od 266 mil USD.

U Hrvatskoj, najbogatija je hrvatsko-čileanska porodica Lukšić, sa neto vrednošću od 15 mlrd USD. Prati ih austro-hrvatski milijarder Ditrih Matešić, vlasnik Red Bula, sa bogatstvom od 10,8 mlrd USD.

Iza njih slede Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, sa 499 mil USD, i Emil Tedeski, vlasnik Atlantic group, sa neto bogatstvom od 208 mil USD.

Što se Makedonije tiče, Forbes kaže da se na vrhu nalazi Jordan Kamcev, vlasnik Orka Holdinga, sa 238 mil USD vrednim bogatstvom. Drugi je Minčo Jordanov, vlasnik Makstila sa 234 mil USD.

Najbogatiji makedonski nerezident je Majk Ilić, osnivač fast-fud franšize Little Caesars Pizza, vlasnik Detroit Red Wingsa, NHL ekipe i Detroit Tigers ekipe iz MLB-a, sa bogatstvom od 6,1 mlrd USD.

Najbogatiji u Bosni i Hercegovini su Kenan i Damir Hastor koji su nasledili Prevet i ASA Group od oca Nijaza, i raspolažu sa 412 mil USD. Iza njih je Izudin Ahmetlić, vlasnik HIFA Group, sa imetkom od 364 mil USD.

Za kraj, u Crnoj Gori zvanično najbogatiji čovek je Taksin Šinavatra, bivši premijer Tajlanda, koji živi i radi u Crnoj Gori, sa imetkom od 1,61 mlrd USD. Na drugom mestu je porodica bivšeg premijera Mila Đukanovića, koja ima 167 mil USD, ali, kako navodi Forbes, o njihovom bogatstvu ne postoje podaci.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da postoji dosta prostora za nastavak saradnje sa kineskim partnerima i da se sa kineskim kompanijama gradi u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, obnavlja se i izgrađuje kanalizacija. Među najznačajnijim projektima Vesić izdvaja gradnju brze pruge do Subotice, koja će biti završena do novembra i za samo 80 minuta će moći da se stigne od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.