NavMenu

Fiat u 2016. prodao 4.700 automobila u Srbiji - Buduće vozače čeka popust i do 2.000 EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 15.01.2017. 17:27
Komentari
Podeli
Kompanija Fiat Chrysler automobili Srbija je i u 2016. godini sačuvala lidersku poziciju na tržištu Srbije i prva je po ukupnoj prodaji, jer je plasirala 4.700 automobila, i po tome što je model fiat 500L najprodavaniji na tržištu, sa isporučenih 2.000 vozila.

- Izuzetno smo zadovoljni i odzivom kupaca u segmentu komercijalnih vozila i flotne prodaje, gde takođe beležimo dobre rezultate - naveo je za Novosti Umberto Janučeli, komercijalni direktor kompanije Fiat Chrysler automobili Srbija.

Pored sistema "staro za novo" i "lojaliti" programa, gde su vlasnicima starih vozila sa znakom Fiata omogućene mnogobrojne pogodnosti za kupovinu novog vozila, čak i subvencije od 1.300 EUR (za kupovinu modela fiat tipo), svakako treba istaći i program reciklaže koji je doprineo da se veliki broj "krševa" skloni sa drumova, što je, u velikoj meri, doprinelo i većoj bezbednosti.

Od početka ove godine, FCA Srbija je pripremila novi program podrške kupcima nazvan "big deal". Jednostavno, svaki potencijalni kupac je u prilici da ostvari značajne popuste prilikom kupovine, bez obzira na to da li ima ili ne staro vozilo (ne samo Fiatovo), za zamenu ili reciklažu, već i svi ostali.

- U proseku su automobili jeftiniji za 10% do 13%. Popust za tipo je sa 13.000 na 11.000 EUR, bez ikakvih uslovljavanja. Ako kupujete na kredit, rata za fiat 500L je 102 EUR, a za tipo 112 EUR. I dalje otkupljujemo automobile, sada i od drugih proizvođača, a njihova cena može ući u depozit za kredit - objašnjava Janučeli, a prenosi RTS.

Fiat je i najveći izvoznik iz Srbije u prošloj godini, sa 990,7 mil EUR. Iz kragujevačke fabrike svake nedelje izlaze kompozicije vozova za izvoz.

- Velika većina svih transportovanih vozila čini železnički transport na relaciji Kragujevac – Luka Bar, odakle dalje distribucija ide brodovima. Železničku kompoziciju čini 17 vagona, sa ukupno 221 vozilom - navodi Nataša Spasojević iz Fiat Logistike.

U Fiatu kažu da u 2017. godini očekuju još bolji rezultat. Neće čekati sajam automobila u Beogradu da bi korigovali cene. Ovako snižene, važiće cele godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.