NavMenu

Počinje projekat ForestFolw - Srbija i Hrvatska zajednički obnavljaju objekte oštećene u poplavama

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.01.2017. 13:10
Komentari
Podeli
Srbija i Hrvatska tokom 2017. i 2018. godine zajednički će realizovati projekat obnove objekata oštećenih u poplavama 2014. godine, saopštilo je Javno preduzeće Vojvodinašume.

Tokom projekta pod nazivom Flood protection infrastructure restoration and development of cross-border system for protecting people and natural assets from floods (ForestFlow) radiće se i na obezbeđivanju i razvijanju efikasnijih sistema u funkciji sprečavanja poplava u pograničnoj oblasti šumskog basena Spačva–Bosut, kao i pristupnih puteva u slučaju vanrednih situacija.

Konferencija koja će se održati u Novom Sadu od 17. do 19. januara 2017. godine, predstavljaće početak realizacije dvogodišnjeg programa.

Konferencija je prilika za predstavljanje mogućih načina na koje će projekat doprineti oporavku nakon poplavnog talasa 2014. godine koji je zadesio Sremski okrug u Republici Srbiji i Vukovarsko–srijemsku županiju u Republici Hrvatskoj, saopštavaju organizatori.

Takođe, značajan segment projekta je i obnavljanje populacije jelenske divljači koja je nastradala tokom poplava i izgradnja propratnog sadržaja (hranilišta, pojilišta) za ponovno uvođenje divljači u područje pogođeno poplavama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.