NavMenu

Država daje opremu za postupanje sa supstancama koje oštećuju ozonski omotač - Prijavljivanje servisa iz rashladnog i klimatizacionog sektora do 15. januara

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.01.2017. 09:07
Komentari
Podeli
(Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine je obezbedilo 30 kompleta opreme za ispravno postupanje sa supstancama koje oštećuju ozonski omotač i određenim fluorovanim gasovima sa efektom staklene bašte, prilikom servisiranja rashladne i klimatizacione opreme koja sadrži ove supstance.

Ovo je deo Nacionalnog plan za isključivanje iz upotrebe potpuno halogenovanih ugljovodonika (NCPP).

Kompleti opreme namenjeni su za velika preduzeća koja proizvode, montiraju i servisiraju rashladne sisteme sa punjenjem većim od 30 kg rashladnog sredstva (5 kompleta) i mala preduzeća koja proizvode, montiraju i servisiraju rashladne sisteme sa punjenjem manjim od 30 kg rashladnog sredstva (25 kompleta).

Raspodela opreme vršiće se preko Ozonske kancelarije Ministarstva nadležnog za poslove zaštite životne sredine.

Prijavljivanje preduzeća traje do 15. januara 2017. godine.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine poziva da se prijave svi servisi koji obavljaju delatnosti instalacije, održavanja ili servisiranja i provere ispuštanja rashladne i klimatizacione opreme i toplotnih pumpi koje sadrže ili se oslanjaju na supstance koje oštećuju ozonski omotač ili na fluorovane gasove sa efektom staklene bašte.

Takođe, pozvani su i servisi koji obavljaju delatnost sakupljanja supstanci koje oštećuju ozonski omotač ili fluorovanih gasova sa efektom staklene bašte iz rashladne i klimatizacione opreme i toplotnih pumpi i isključivanje iz upotrebe takve opreme i sistema.

Uslov za prijavljivanje je da servis imenuje jedno svoje stalno zaposleno lice za obuku servisnih tehničara, koje je državljanin Srbije i ima stečeno osnovno stručno obrazovanje ili najmanje tri godine prakse iz oblasti koja odgovara vrsti delatnosti koju servis obavlja.

U okviru NCPP projekta, obezbeđeno je ukupno 100 kompleta opreme-alata, a deo je raspoređen uspostavljenim trening centrima, za obuku servisnih tehničara iz rashladnog i klimatizacionog sektora, kao i servisima odabranim u okviru prethodnog javnog poziva (toko avgusta 2016. godine).

Kompletan javni poziv možete pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.