NavMenu

Fasisol sredinom marta 2017. počinje proizvodnju u Grdelici - Celokupna proizvodnja metalne galanterije ide u izvoz

Izvor: Jugmedia Sreda, 11.01.2017. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Petar Stanojević, francuski gastarbajter rodom iz Vlasotinca, zaposliće u Grdelici oko 100 radnika u svojoj firmi Fasisol, koja se bavi proizvodnjom metalne galanterije. Za početak će u njoj raditi pedesetak ljudi, a sa njim je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas potpisao Ugovor o davanju na upotrebu i korišćenje dela nepokretnosti proizvodnog objekta AD Danilo Bošković.

- Na nagovor prijatelja sam odlučio da pokrenem pogon za proizvodnju negde u mom kraju zbog jeftinijih materijala i jeftine radne snage, a ujedno i da pospešim razvoj industrije i ekonomije tamo odakle potičem - kazao je Stanojević koji već 25 godina živi u Francuskoj, gde je sarađivao sa građevinskim firmama za koje je pravio ograde i terase.

Inače, on je morao da uradi biznis plan za 103 radnika u proizvodnji metalne galanterije i da garantuje stopostotni izvoz svojih proizvoda u Francusku i Portugaliju.

Stanojević je rekao da će proizvodnja početi sredinom marta ove godine pošto se prethodno uredi objekat po standardima Evropske unije.

Gradonačelnik Cvetanović naglasio je da će investitor u opremanje hale uložiti 500.000 EUR, a da će 103 radnika sukcesivno zapošljavti do 2020. godine. U gradsku kasu očekuje se priliv od oko 11 miliona dinara u prvoj godini rada od poreza na zarade.

- Za mene kao gradonačelnika Leskovca, stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje naših sugrađana i smanjenje nezaposlenosti je – prioritet nad prioritetima - istakao je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.