Izvor: Dnevnik | Utorak, 10.01.2017.| 15:52

Novi Sad izdvojio 30 miliona dinara za Tržnicu - Planirana ulaganja u Najlon pijacu i nabavka nove opreme

Ilustracija (Foto: I.Vukša)
Novosadsko Javno komunalno preduzeće Tržnica poslovalo je u 2016. godini sa pozitivnim rezultatom. Cene usluga nisu povećavane, ali je ostvarena značajna dobit, tako da preduzeće ima velike planove za ovu godinu. Investicione aktivnosti biće usmerene na Najlon pijacu, kao i na pijace na teritoriji Novog Sada.

Iz budžeta Grada Novog Sada za Tržnicu je izdvojeno 30 miliona dinara za kapitalne subvencije. Ovim sredstvima će se finansirati održavanje objekata na Najlon pijaci u iznosu od 16,3 miliona dinara i ulaganje u pijace na teritoriji grada Novog Sada, i to za nabavku i montažu rashladnih vitrina, nabavku hardvera i softvera za elektronsku naplatu pijačarine za sve pijace i za nabavku mašina za obavljanje osnovne delatnosti u ukupnom iznosu od 13,7 miliona dinara.

- Kao javnom komunalnom preduzeću, nama je najbitniji opšti interes i zadovoljstvo građana Novog Sada, budući da im nismo na teretu već svakako deo dobiti vraćamo Gradu - istakla je PR preduzeća Ana Pataki.

- Radimo u skladu sa ovlašćenjima koja su nam poverena od Grada, kada je upravljanje pijacama u pitanju, sa ciljem pružanja najbolje usluge zakupcima.

JKP Tržnica Novi Sad će sopstvenim sredstvima finansirati investiciono održavanje u iznosu od 63,15 miliona dinara. U 2017. godini za nabavku dobara za obavljanje delatnosti planirana su sredstva u iznosu od 68,7 miliona dinara, za usluge je planirano 72,2 miliona dinara i za radove za obavljanje delatnosti 23,2 miliona dinara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.