Izvor: Tanjug | Petak, 06.01.2017.| 10:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

U 2016. najviše realizovani krediti za kupovinu opreme - Pozajmice za pokretanje biznisa najmanje interesantne

(Foto: love work 51/shutterstock.com)
U godini preduzetništva najviše su realizovani krediti u kojima je delom učestvovala i država za kupovinu nove opreme za preduzeća, dok su najslabije realizovani oni za pokretanje biznisa, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

U kreditima za nabavku opreme, kako kaže, država je učestvovala 30% sa grantovima, dok je preostalih 70% bio kredit banke. Pojašnjava da je tokom prošle godine potpisano 8.000 ugovora, a da je oko 10.000 ljudi prošlo obuku.

- Godina preduzetništva daje važan rezultat, a to je da Srbija razmišlja o preduzetništvu. Realizovano je oko tridesetak programa za započinjanje novog biznisa, za opremu, za tekuću likvidnost - pojašnjava Čadež.

Dodaje da je zadatak Privredne komore Srbije da poveže privredu sa finansijskim institucijama - koje kreditne linije odgovaraju, kako da pronađu nova tržišta, naprave biznis plan.

Čadež kaže da je važno da se nastavi promovisanje preduzetništva, da se nastavi sa menjanjem svesti da se posao ne čeka već da se ka poslu ide i da se posao stvara idejama i kreativnošću.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.