NavMenu

Trigano pregovara o preuzimanju slovenačkog Adria Mobila

Izvor: eKapija Petak, 06.01.2017. 09:09
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com/JaySi)
Francuski proizvođač vozila i opreme za kampovanje Trigano u ekskluzivnim je pregovorima za kupovinu slovenačke kompanije Adria Mobil iz Novog Mesta, koja je prošle godine proizvela više od 12.000 mobilnih kuća za odmor i kamp prikolica, objavili su u četvrtak (5. januara 2017. godine) slovenački mediji.

Adria Mobil je najvredniji deo poslovne grupe ACH, koja je u vlasništvu firme Protej, akcionarskog društva pod većinskom kontrolom grupe pojedinaca koju vodi poznati menadžer Herman Rigelnik.

Protej je u septembru prošle godine objavio da prodaje 99,08% akcija Adria Mobila. U prvoj polovini prošle godine ta kompanija sa 1.300 radnika povećala je prihod za 23% u odnosu na isti period 2015, na 212 mil EUR, i ostvarila čistu dobit od 14 mil EUR.

Pažnju više stranih investitora iz svoje branše ova kompanija je privukla novim konceptom svog kamp vozila Compact, te visokim rastom prodaje proteklih godina, za više od 10% godišnje, navode slovenački mediji.

Kompanija Trigano, potencijalni kupac ove slovenačke firme, zapošljava 4.500 radnika i ostvaruje godišnje prihode od oko 1 mlrd EUR prodajom opreme i vozila za kampovanje, prenosi Wisebroker.

Ta kompanija je tokom 2016. preuzela i deo radnika i proizvodnju kragujevačke kompanije Zastava Inpro.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.