NavMenu

PAMTIĆU U 2016: Nebojša Lazić

Izvor: eKapija Subota, 07.01.2017. 09:24
Komentari
Podeli
Nebojša LazićNebojša Lazić
Nebojša Lazić jedan je od malobrojnih IT investitora u zemlji i regionu. Radio je kao CTO (tehnički direktor, zadužen za istraživanje i razvoj) u čak pet Internet startup kompanija, a trenutno je jedan od partnera u StartLabs-u, early stage investicionom fondu baziranom u San Francisku koji ulaže u izuzetne preduzetnike u regionu Jugoistočne Evrope. Fond ima kancelariju i u Beogradu.

Nakon više od 20 godina rada na razvoju softvera, stekao je veliko iskustvo u različitim tehnologijama, od mobilnih do cloud aplikacija za preduzeća.

Razvio je snažno razumevanje za potrebe startapa u ranoj fazi razvoja, a saradnici ga opisuju kao kreativnog i dinamičnog startap mentora sa dokazanim stručnim znanjem u konstantnom pomaganju osnivačima da pretvore svoju ideju u startape sa visokim rastom.

Pitali smo Nebojšu Lazića, šta je po njegovom mišljenju obeležilo 2016. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Brexit i Olimpijske igre su verovatno logičan i očigledan izbor. Ali ako stavimo to na stranu to, kao i stvari vezane za porodicu i privatni život, rekao bih da je to serija investicija koje smo iz StartLabs-a napravili u nekoliko mladih startapa iz regiona. To svakako nisu događaji koji će promeniti tok istorije, ali za nas su izuzetno značajni, jer duboko verujem da se put do svakog uspeha sastoji iz niza malih koraka.

PROMAŠAJ GODINE

- Zaista ne znam. Sigurno ih je bilo, ali pokušavam da ne trošim energiju na promašaje. Ipak, najveći negativan utisak na mene u 2016. godini je ostavilo zaoštravanje odnosu između država u regionu i povampirivanje nekih ljudi i ideja za koje sam verovao da su konačno sahranjene.

LIČNOST GODINE

- Elon Musk. O solarnoj energiji se priča godinama, pa i decenijama, ali biti neko ko je zaista uspeo da je primeni na način koji može da promeni svakodnevni život svakog čoveka na planeti je neverovatan poduhvat. Zapravo, pronaći način da se komercijalizuje solarna energija, svemirska istraživanja i električni automobili, i da se ove stvari prenesu iz sfere nauke i akademskih istraživanja u komercijalne proizvode su jedini način da one zaista postanu realnost.


NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Na žalost, ništa.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Na sreću, ništa. Zapravo, fascinira me koliko potezi naše vlade/države malo utiču na naš svakodnevni život. Ako bih bio ciničan, rekao bih da smo konačno postali stabilna država jer je potpuno nebitno šta se dešava na našoj političkoj sceni. Veoma mi je drago što sam uspeo da potpuno isključim razmišljanje o ovakvim stvarima iz svog života.

ŠTA OČEKUJETE U 2017. GODINI?

- Ako posmatramo električni pogon, samovozeća vozila i generalnu "uberizaciju" transporta kao jedinstvanu celinu, dobijamo neverovatnu novu industriju koja će uneti tektonske promene u našu svakodnevicu - rekao bih čak i modernu civilizaciju. Očekujem da će se u 2017. godini još više stvari dešavati na ovom polju i da će doći do značajnog napretka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.