NavMenu

Subvencije već za ulaganje od 100.000 EUR i zapošljavanje 10 radnika - Vlada Srbije donela novu Uredbu o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija

Izvor: eKapija/Blic Četvrtak, 05.01.2017. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Vlada Srbije spustila je granicu za dobijanje državne pomoći sa 150.000 EUR ulaganja na 100.000, uz obavezu zapošljavanja najmanje 10 ljudi. Ovo je propisano novom Uredbom o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija koja je stupila na snagu krajem decembra 2016. godine.

Tako će za svakog novog radnika država investitoru plaćati od 3.000 do čak 7.000 EUR, u zavisnosti od područja u koje se novac ulaže. Najbolje će proći oni koji imaju nameru da pokrenu ili prošire posao u nerazvijenim krajevima Srbije.

Osim ovih para, investitori će od države dobiti i pomoć za osnovna sredstva, i to od 10 do 30% od uloženog novca. Doduše, oni će pre toga morati da obezbede 25% vrednosti ukupnog ulaganja iz sopstvenih izvora.

Uredbom je predviđeno i da se sredstva isplaćuju u ratama, a iznos svake rate utvrđivaće se u procentualnom iznosu u odnosu na ukupan iznos dodeljenih sredstava.

Ove novine potvrdio je i ministar privrede Goran Knežević, piše Blic.

- Bilo je potrebno izmeniti Uredbu da bismo obezbedili kontinuitet privrednog rasta putem direktnih investicija, dobili nove kapacitete, tehnologije, zaposlili nove radnike. Uredbom smo ojačali i kontrolu ispunjenja ugovornih obaveza. Akcenat je na ulaganja u nerazvijene i devastirane opštine i obezbeđenje podrške za one koji ulažu najmanje 2 mil EUR i otvaraju najmanje 100 novih radnih mesta u okviru svojih projekata - kaže Knežević.


Novu Uredbu možete prezeti ovde


Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.