NavMenu

Telenor u 2017. ulaže 30 mil EUR u razvoj u Srbiji - Cilj da 80% stanovništa bude pokriveno 4G mrežom

Izvor: Beta Utorak, 03.01.2017. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Georgejmclittle/shutterstock.com)
Telenor će u 2017. godini uložiti dodatnih 30 mil EUR u dalji razvoj mreže u Srbiji, a kompanija planira da bar 80% stanovništva Srbije bude pokriveno 4G mrežom u prvoj polovini ove godine.

Direktorka Telenora u Srbiji Ingeborg Ofsthus je rekla da se u 2016. vidi značajan napredak u korišćenju mobilnog interneta i naglasila da više od 50% celokupnog mobilnog internet saobraćaja u Srbiji ide kroz Telenor mrežu.

Navela je da je u 2015. i 2016. godini uloženo po 35 mil EUR u razvoj 3G i početak razvoja 4G mreže i dodala da je namera kompanije da 4G tehnologija bude dostupna svima.

Ona je navela da je Telenor testirao 5G mrežu, jer uvek želi da bude korak ispred i da su postigli brzinu prenosa podatka od jedan gigabit.

Ofsthus je istakla je da je Telenor 2016. godine obeležio 10 godina poslovanja u Srbiji i dodala da je ta kompanija do sada uložila blizu 2 mlrd EUR u srpsko tržište.

- To pokazuje koliko smo posvećeni ovom tržištu i da smo odlučni u onome šta radimo. Važna nam je digitalizacija i želimo da svim građanima omogućimo da iskoriste sve prednosti povezanosti. Jasno je da samo stalnim investicijama možemo zadovoljiti potrebe i očekivanja potrošača - istakla je direktorka Telenora.

Ocenjujući poslovno okruženje u Srbiji, ona je rekla da Telenor sebe vidi kao značajnog partnera i učesnika na tržištu, naročito jer je ta kompanija i jedan od najvećih stranih investitora.

Dodala je da su uključeni u rad na novom o Zakonu o elektronskom poslovanju.

Kao važne korake za predvidivo poslovno okruženja istakla je rešavanje pitanja digitalnog potpisa, kao i rešenja za prekogranični prenos podatka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.