NavMenu

Vlada Srbije ulaže 977,7 mil EUR u infrastrukturu - Nove šanse za domaće građevinske firme u 2017.

Izvor: Beta/RTS Utorak, 03.01.2017. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mihalec/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u ponedeljak (2. januara 2017. godine), da će Vlada Srbije u 2017. godini u infrastrukturu uložiti 977,7 mil EUR u poslove na kojima će raditi domaće firme.

Mihajlović je gostujući na RTS-u pozvala sve domaće građevinske kompanije da se jave na tendere i dobro pripreme za radove na infrastrukturnim projektima.

- Spremite se, ako treba i udružujte, za velike infrastrukturne poslove koji nas očekuju u ovoj godini. Ono što ćemo mi tražiti za novac koji ulažemo jeste poštovanje kvaliteta i predviđenih rokova – rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da prema ugovorima sa kineskim kompanijama ove godine počinje izgradnja dela obilaznice oko Beograda, autoputa od Surčina do Obrenovca i pruge Beograd-Budimpešta koji ukupno vrede 734 mil EUR, a domaće kompanije moći će da računaju na polovinu tog novca.

Kako je dodala, ukupno 153 mil EUR biće uloženo u nastavak projekta rehabilitacije 1.100 kilometara regionalnih puteva i održavanje državnih puteva prvog i drugog reda, a na svim tim poslovima rade uglavnom domaće firme.

Govoreći o železnicima ona je kazala da je za projektovanje i rekonstrukciju pruge na Koridoru 10 i obnovu pruge od Niša do Dimitrovgrada, predviđeno 175,9 mil EUR, kao i još 3,5 mil EUR za radove na beogradskoj železničkoj stanici Centar, odnosno Prokop.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.