NavMenu

Ukidanje viza sa Kinom od 15. januara 2017.

Izvor: Telegraf Utorak, 03.01.2017. 15:28
Komentari
Podeli
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak, 30. decembra 2016. godine, da će Sporazum o uzajamnom ukidanju viza sa Kinom verovatno stupiti na snagu 15. januara 2017.

Dačić je na godišnjoj konferenciji za novinare rekao da su sve unutrašnje procedure u Srbiji i Kini u vezi sa potvrđivanjem tog sporazuma završene, te da će on stupiti na snagu 30 dana pošto dve države razmene obaveštenja o tome.

Navodeći da je Srbija jedna od 11 zemalja u svetu koja sa Kinom ima takav sporazum, Dačić je rekao da građanima Srbije nisu potrebne vize za putovanja u 64 zemlje, te da vlada nastavlja politiku ukidanja viza sa što više zemalja.

Ministar je, osvrćući se na 2016. godinu, rekao da je Srbija po svim ključnim strateškim pravcima ostvarila veliki napredak. Ocenjujući da je ostvaren napredak u evropskoj agendi, Dačić kaže da su strateški pravci put ka EU, unapređenje i učvršćenje odnosa sa tradicionalnim prijateljima, kao i učvršćivanje mira i stabilnosti u regionu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.