Izvor: Blic/Tanjug | Subota, 31.12.2016.| 10:29

Telekom Srbija od januara 2017. uvodi nove bankarske usluge - Keš krediti preko telefonskog računa

(Foto: telekom.rs)
Građani Srbije i korisnici MTS usluga moći će od januara 2017. da podignu keš kredite u svim MTS poslovnicama, a rate će plaćati putem telefonskih računa, što je jedan od novih servisa i ozbiljno uključivanje kompanije Telekom Srbija u bankarski sektor, kaže za novogodišnji broj Blica generalni direktor te kompanije Predrag Ćulibrk.

Na pitanje o planiranju velikih investicija u 2017. i da li je to šminkanje Telekoma za treću privatizaciju, Ćulibrk kaže da je potpisan ugovor sa kompanijom Huawei, što je dugoročni projekat koji će trajati tri do četiri godine i vredan je do 150 mil EUR.

- Želimo da izgradimo infrastrukturu, pre svega baziranu na optici, koja će da obezbedi brzi pristup internetu i infrastrukturu koja će zadovoljiti potrebe za raznim servisima, kako elektronske uprave, tako i poslovne zajednice i građana. A što se tiče privatizacije, o tome će odlučiti Vlada Srbije koja je većinski vlasnik - navodi Ćulibrk.

On je proteklu poslovnu godinu ocenio kao uspešnu jer će profit Telekoma biti oko 16 milijardi dinara. Prema rečima Ćulibrka, to je veliki rezultat. Nastavljeno je sa razvojem i u infrastrukturu i tehnologije Telekom je uložio oko 110 mil EUR, pa će tako biti položeno oko 1.500 kilometara optičkog kabla.

Komentarišući pitanje da je Zvezdaš, a navijači tog kluba mu zameraju da više sponzoriše Partizan, i ima li istine u tome, Ćulibrk kaže da jeste Zvezdaš, ali da "navijači Zvezde i Partizana i te kako veruju i cene naše ulaganje u sport, nekad čak više od samih predstavnika klubova".

- Mi pomažemo u okviru društveno odgovornog poslovanja i kulturi i zdravstvu, kao i Exitu, Guči. Naš projekat Teslin vremeplov proglašen je za jedan od pet najboljih projekata iz oblasti nauke i obrazovanja u Evropi – rekao je Ćulibrk.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.