NavMenu

Ćuprija dobija spomenik knezu Lazaru visok 9,5 metara

Izvor: Tanjug Petak, 30.12.2016. 09:59
Komentari
Podeli
Spomenik Knezu Lazaru u Kosovskoj MitroviciSpomenik Knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici
Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić kaže da će u tom gradu iduće godine biti izgrađen grandiozni spomenik knezu Lazaru, visok 9,5 metara bez postamenta.

Spomenik će biti sličan onom u Kosovskoj Mitrovici, a biće postavljen na ulazu u Ćupriju sa autoputa, sa rukom ispruženom u pravcu srednjovekovnog manastira Ravanica, zadužbine kneza, u kojem se nalaze njegove mošti.

- Uradili smo idejni projekat i opredelili sredstva u budžetu za njegovu gradnju, a biće izgrađen uz pomoć Vlade Srbije, odnosno Ministarstva kulture i informisanja - rekao je Erić.

- Spomenik kao veliki dug svetom knezu Lazaru i našoj prošlosti uticaće i na priliv turista u Ćupriji - ocenio je Erić i dodao da će Ministarstvo kulture i informisanja raspisati konkurs i odabrati vajare koji će raditi spomenik.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.