NavMenu

PAMTIĆU U 2016: Nevena Sofranić

Izvor: eKapija Subota, 31.12.2016. 09:18
Komentari
Podeli
Nevena SofranićNevena Sofranić
Nevena Sofranić je odnedavno u preduzetničkim vodama. Nakon nekoliko godina rada u različitim IT firmama, 2015. godine otvorila je agenciju za tech talente - Omnes. Reč je o timu regrutera koji pomažu kompanijama da pronađu i angažuju kvalifikovane kandidate.

Osim toga, Nevena aktivno radi na promovisanju IT zanimanja među damama u Srbiji. Jedan je od pokretača projekta ITgirls.rs, čiji je cilj popularizacija IT sektora među adolescentima, kao i ohrabrivanje žena da se profesionalno ostvare u ovoj industriji. Nedavno su organizovali i prvo domaće takmičenje u programiranju za žene - IT Girls hackaton.

Pitali smo Nevenu Sofranić, šta je po njenom mišljenju obeležilo 2016. godinu?

DOGAĐAJ GODINE

- Šire posmatrano, izdvojiću Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i pobede naših sportista, kao i prvi IT Girls hakaton koji smo organizovali u saradnji sa kompanijom Namics.

Poslovno, 2016. godinu su obeležili odlični poslovni rezultati Omnes Group i pozicioniranje našeg brenda u oblasti ljudskih resursa u IT industriji.

PROMAŠAJ GODINE

- Nastavak i produbljivanje krize u Siriji, uznemirujuće slike dece koja pate. Ova situacija je potpuno zanemarena usled trke predsedničkih kandidata u SAD.

LIČNOST GODINE

- Hteli mi to ili ne, Donald Tramp, koji je proglašen i za ličnost godine po oceni magazina Time.

NAJBOLJI POTEZ DRŽAVE

- Usvojen je Nacrt Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, koji uvodi nove hitne mere udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi, kao i profesionalno-disciplinsku odgovornost za službenike koji ne budu postupali u skladu sa zakonom.

NAJLOŠIJI POTEZ DRŽAVE

- Najavljene subvencije stranim kompanijama u Srbiji. Verujem da je uvek loše kada ne konsultujete predstavnike neke privredne grane pre donošenja odluke, te savetujem da ubuduće saslušaju IT zajednicu i predloge o načinima stimulisanja ove grane i domaćeg proizvoda, koji je ključan faktor za razvoj.

ŠTA OČEKUJETE U 2017. GODINI?

- Očekujem sjajnu godinu za Omnes, jer verujem da imamo znanje i kapacitet za ostvarivanje postavljenih ciljeva, i priliku da utvrdimo poziciju kompanije sa inovativnim modelom u oblasti ljudskih resursa koju ćemo krunisati softverskim rešenjem.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.